El tiempo de las cerezas: 1977-1979 Eclosión libertaria

El tiempo de las cerezas (1977-1979 Eclosión libertaria). El temps de les cireres (1977-1979 Eclosió llibertària).
Un documental que pretén entendre les raons de l’auge i la caiguda del moviment llibertari a l’estat espanyol a la fi dels anys 70. Hem entrevistat als / les protagonistes que han cregut que tenien alguna cosa a dir i van voler participar. Homes i dones que van tenir un somni col·lectiu: canviar el món.
La generositat d’aquestes persones és l’única herència que ens queda d’aquells dies d’esperança. Sens dubte tornarà «El temps de les cireres» i aquesta vegada no deixarem que passi de llarg.

El tiempo de las cerezas.1977-1979 Eclosión libertaria (Trailer) from Malatesta on Vimeo.

ÉS FUGAÇ EL TEMPS DE LES CIRERES
Le temps des Cerises és una antiga cançó d’amor que es va convertir en un himne de la Comuna de París (1871). El temps de les cireres en una bona al·legoria de l’etern renéixer de la vida i, per tant, de les idees, de l’esperança. Els temps revolucionaris poden ser intensos i breus, i encara que aparentment siguin vençuts, sempre tornarà a donar-se una altra nova oportunitat.
En aquest documental s’aborda una etapa de la història d’aquest país, que no per molt tractada deixa de ser una gran desconeguda: l’anomenada Transició. I especialment pel que fa a l’òptica llibertària. Pretenem fer llum precisament sobre un dels actors socials d’aquesta època, i menys conegut: el moviment llibertari, preguntant-nos per les condicions del seu auge en aquests anys i el perquè de la seva caiguda.

El tiempo de las Cerezas (1er TRAILER) from Malatesta on Vimeo.