Totes som #CharlieHebdo

CGT expressa la seva solidaritat amb les famílies i companys de les víctimes mortals i desitja una ràpida recuperació de les persones ferides.

Charlie Hebdo és un setmanari satíric francès d’esquerres fundat en 1992 i que va prendre el seu nom d’una publicació satírica anterior que va existir entre 1969 i 1981 (primer com Hara-kiri, Hara-kiri hebdo i finalment com Charlie Hebdo). Aquest setmanari podria comparar-se amb la línia satírica que segueixen a l’Estat espanyol revistes com El Jueves o Mongòlia.

El setmanari humorístic va tindre ressò internacional en 2006 quan es va involucrar en la controvèrsia sobre les caricatures de Mahoma. Charlie Hebdo va republicar les caricatures aparegudes originalment en el periòdic danés Jyllands-Posten al febrer de 2006 (i que la seua republicació havia costat poc abans el lloc al director de Libération).

També va ser el mitjà que va publicar el manifest de dotze intel•lectuals com Salman Rushdie o Bernard-Henri Lévy a favor de la llibertat d’expressió i en contra de l’autocensura (1 de març) i va ser demandat per autoritats islàmiques franceses, acusant-los d’un delicte d'»injúries públiques contra un grup de persones en raó de la seua religió». El judici contra el director del setmanari, Philippe Val, va començar al febrer de 2007 i va ser considerat una pedra de toc respecte a la llibertat d’expressió.
El 2 de novembre de 2011, la seu del setmanari va ser atacada amb còctels Molòtov que van provocar grans danys després de publicar un número en referència a la victòria dels islamistes en les eleccions de Tunísia. En 2013 va publicar La vida de Mahoma.
Aquest passat dimecres passat, dia 7 de gener, va ser víctima d’un atemptat fonamentalista a París: durant el matí (11 AM hora local), tres homes encaputxats i vestits de negre, que portaven fusells automàtics Kalashnikov, van irrompre en la seu parisenca de Charlie Hebdo (10 rue Nicolas Appert) i van matar dotze persones, a més de ferir-ne de gravetat a altres quatre. Entre els morts es troben els dibuixants Charb -també director del setmanari-, Cabu, Wolinski i Tignous; a més de dos agents de policia.