Roda de Premsa: Manifestació a València contra la Llei de Seguretat Ciutadana

La plataforma ‘Juntes sense por’ ha convocat a la manifestació unitària «Desobeïm els vostres lleis» el proper dijous 19 de febrer a València que partirà de la plaça de Sant Agustí a les 19.30 hores, han assenyalat dues de les activistes en la roda de premsa que han realitzat avui a les portes de l’IES Lluís Vives, on van tenir lloc les tenses jornades de la «Primavera Valenciana» en 2012 i de la qual en dues setmanes jutjaran a alguns dels participants.

La manifestació té per nom «Desobeïm els vostres lleis» perquè no ha estat comunicada a la Subdelegació del Govern i centrarà les seves crítiques a «la Llei Mordassa», en referència a la Llei de Seguretat Ciutadana ia la reforma del Codi Penal, a la qual acusen de voler «controlar les nostres vides i les nostres lluites» per «perpetuar l’ordre establert».

«Desapareixen les faltes i algunes d’aquestes passen a ser considerades ‘delictes lleus’, de manera que el càstig al que ells consideren» desordres públics «, per exemple, passa a ser considerat delicte penal jurídicament», han llegit en el manifest. D’aquesta manera, han assenyalat que aquesta llei busca perseguir accions de col·lectius com la PAH, «accions en parlaments o congressos», «concentracions no comunicades» o «fer esport en un espai públic no autoritzat», així com activitats culturals, esportives o col·lectives com «música al carrer, menjars populars, festes, patinar o anar en bici».

«Volen acabar amb les protestes al carrer», han denunciat a les portes de l’IES Lluís Vives tres dones que han fet de portaveus en la lectura del manifest. Aquestes estaven envoltats d’una desena de persones que, en silenci, mostraven el cartell de la convocatòria.

S’han adherit al manifest col·lectius de diferent índole, com la CGT, la plataforma CIES No, SEPC, València Acull, l’entitat cívica Escola Valenciana, el grup de consum «Sóc el que Menge» o el mitjà de comunicació local València Comkal, entre molts altres.