Admeten la querella per maltractaments a un dels interns de Sapadors

  • CIE NO exigeix a delegació de Govern que paralitzi l’expulsió del denunciant.
  • El jutge crida a declarar al querellant i demana que s’investiguin els fets

El magistrat del jutjat d’instrucció número 12 de València, Juan Luis Beneyto Feliu, ha admès avui a tràmit la querella interposada per Mohamed Rezine Zohuir, un dels interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE ) de Sapadors que va denunciar la setmana passada haver patit tortures per part de diversos agents de policia, per considerar que els fets podrien ser «constitutius de delicte contra la Integritat Moral».

A més, el jutge ha demanat cridar a declarar Zohuir el proper 20 de febrer i ha sol·licitat a la direcció del CIE els enregistraments del dia en què van succeir els fets, la identificació del presumpte agressor i els testimonis, inclosos la infermera i el metge que van assistir a l’intern i que s’enviï el seu expedient mèdic i part d’assistència.

Des de la Campanya pel Tancament dels CIE, celebrem la decisió del jutjat, però, lamentem que no s’hagi suspès cautelarment la deportació de Zohuir a Algèria, ja que això significa que en qualsevol moment podrien expulsar al seu país d’origen i es paralitzaria la investigació. En aquest sentit, exigim a delegació de Govern que impedeixi la deportació del querellant perquè s’aclareixin els fets.

D’altra banda, la querella interposada per l’altre intern, Ben Younes Sabbar -que ha estat posat en llibertat-, es troba al jutjat d’instrucció número 14, pendent de la seva admissió.