«Recuperar la dignitat és recuperar el carrer» Crònica del 15N

Des de dissabte al matí diverses columnes arribaven a la ciutat de València, per confluir en la manifestació de les Marxes de la Dignitat. Sota la consigna de «Pa, treball i sostre».


La CGT va participar activament des Meliana, partint des de la Plaça de l’Ajuntament d’aquesta localitat, passant per les diferents poblacions, fins arribar primer als barris de la ciutat de València, per després recórrer els carrers del centre, fins arribar a la Plaça de Patraix , on sobre les dotze, anaven arribant les diverses columnes.
Hores abans també partien els companys des Aldaia, passant a les 11:30 per l’Avinguda del Cid, aprofitant els locals de CGT, per fer una parada, beure, descansar i seguir.

Sobre les cinc de la tarda, les columnes ja convertides en manifestació, va partir de Patraix, cap al centre de València. Una de les pancartes que portava la CGT deia «Ni partits, ni dividits, Units en la lluita». Destacar la presència dels companys de l’Assemblea d’Aturats de CGT-València, així com la dels companys de CGT d’Alacant, tant en la manifestació, com en les marxes.

Diversos milers de persones, col·lectius, sindicats i gents indignades van donar colorit a la manifestació, denunciant la precarietat laboral, l’atur, els desnonaments i la corrupció de la casta política.
I les accions no acaben aquí, perquè les Marxes de la Dignitat han convocat una setmana de lluita social entre el 24 i 29 de novembre, unes jornades en què reivindicaran una sanitat i educació públiques i de qualitat i denunciaran l’atur i la precarietat laboral.

CGT valorem positivament les marxes, perquè entenem que més enllà de miratges electorals, només podrem recuperar el nostre drets i la nostra dignitat al Carrer … Ni partits, ni dividits, units en la lluita.