Les Marxes de la Dignitat recorren València

Les columnes de les Marxes de la Dignitat procedents d’Alacant, València i Castelló han recorregut aquest dissabte els carrers del centre de la ciutat de València per mostrar el seu rebuig a la corrupció i reclamar «un canvi en el sistema i en les formes de fer política «.

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans el portaveu de les Marxes, que ha valorat «molt positivament» la jornada d’avui i ha assenyalat que es tracta d ‘»un moviment organitzat, un moviment de base, assembleari, de persones que es manifesten sense que ningú els digui des de les cúpules de dalt el que han de fer «.

Aquest «moviment popular de moltes organitzacions i de moltes persones» reclama «pa, treball i sostre», a més de censurar-corrupció. Segons la seva opinió, «les institucions valencianes estan plenes de corruptes» que «haurien de dimitir». «I si no, Fabra hauria d’obligar a dimitir», ha reiterat.

Al matí les diferents columnes han arribat a la Plaça de Patraix, on han fet una assemblea, i ja a la tarda unes cinc mil persones, segons l’organització, han protagonitzat una manifestació fins arribar a la Plaça de la Verge.

Durant la marxa, els assistents han corejat crits com «València, desperta, et roben a la teva porta», «el poble unit mai serà vençut» o «els corruptes del PP, on són, no es veuen». També s’han pogut veure pancartes que demanaven «pa, treball i sostre», així com «judici i càstig per als corruptes» i fins i tot han portat una guillotina per mostrar el seu rebuig a les retallades.

Els convocants han inclòs entre les seves reivindicacions la paralització dels desnonaments, la possibilitat que les persones desnonades puguin viure en els habitatges buits dels bancs, la creació d’un parc d’habitatges de lloguer social, una «treva energètica» quan les temperatures siguin més extremes, l’establiment d’un sistema de renda bàsica per als més desfavorits i la cobertura de les necessitats alimentàries dels nens en horari lectiu.

A més, les Marxes de la Dignitat han convocat una ‘Setmana Estatal de Lluita’ entre el 24 i el 29 de novembre –que culminarà amb una manifestació dissabte– en la qual, mitjançant manifestacions i accions que s’aniran convocant, reivindicaran treball, exigiran la renda bàsica, defensaran els serveis públics i lluitaran contra el frau fiscal i la violència de gènere.

Font Agències