Radiotelevisió Valenciana va pagar 8 milions per les mascotes de Llevant UD, València CF i Vila-real

Groguet (Vila-real), Súper Rat (València) i Granota (Llevant)

L’extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va pagar 8,6 milions d’euros a Vila-real, València CF i Levante UD pels drets d’explotació de les seves mascotes, Groguet, Súper Rat i Granota, respectivament. El ninot del Submarí va ser el millor retribuït, segons han confirmat els tres liquidadors de RTVV nomenats pel Consell després d’una pregunta del diputat Ignacio Blanco (EUPV).

Groguet va percebre 5,3 milions d’euros en 30 factures (2002-14). Els pagaments més elevats corresponen a 2006 (308.289 euros). Súper Rat, el ratpenat del València, es va embutxacar 2.010.000 en 24 factures (2004-09). El contracte entre RTVV i el Llevant per Granota, d’1,3 milions en nou factures (2005-09), incloïa 20 entrades de tribuna; 6, en llotges vip, i l’explotació exclusiva a la televisió de l’emblema de l’entitat, segons El Mundo. Els pagaments es van produir en mesos en què Canal 9 tenia dificultats per pagar nòmines.

Blanco ha declarat: «És evident que no hi havia cap interès comercial sinó que es tractava d’una menara de blanquejar finançament encoberta fraudulenta dels clubs de futbol a càrrec del pressupost públic». Les dades són públics gràcies a la col·laboració d’EUPV i CGT, l’únic sindicat que ha judicialitzat l’ERO d’extinció de Canal 9 després de negar-se a signar.