Manifest EuroMarxes 2015, Per una Europa de les persones, diguem prou a l’Europa del capital!

Cada vegada més persones, ciutadanes de l’anomenada Unió Europea, acaben el dia havent perdut el treball o veient qüestionats i conculcats els drets a un habitatge i a una salut dignes, a una educació igualadora o unes pensions suficients. L’anomenada crisi financera ha sigut l’excusa perfecta del capitalisme globalitzat per a reduir al mínim els drets ciutadans i desposseir els pobles de la seua sobirania democràtica.

Sabem reconéixer a l’opressor, el tradicional poder tirànic dels molt rics, que s’ha transformat hui en totalitarisme financer sobre la base dels nostres propis estalvis gestionats des dels seus bancs; però també hem aprés a conéixer i desemmascarar els polítics que es van elegir per servir al poble i, en canvi, serveixen el poder dels diners i han pactat antidemocràticament les normatives europees amb el capital i no amb la ciutadania.

• Quan els nostres representants han supeditat la democràcia a la cobdícia dels mercats, haurem de dir prou!
• Quan la troica ens està ofegant amb un deute sobirà il·legítim que a l’origen era dels bancs, prioritzant-ne el pagament sobre qualsevol despesa social, fins al punt d’arribar a sumir pobles, com el grec, en l’esclavitud, haurem de dir prou!
• Quan als països del sud d’Europa se’ns ha negat, mitjançant l’Europa monetària i el pacte de l’euro, la possibilitat de dur a terme polítiques autònomes per combatre l’insuportable nivell d’atur i eixir de la crisi, haurem de dir prou!
• Quan una majoria de parlamentaris europeus han votat per promoure un tractat de lliure comerç entre els EUA i la UE, el TTIP (Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió) que permetrà a les transnacionals operar al marge de les institucions democràtiques i fins i tot processar els governs davant tribunals especials sense control democràtic, si defenen el lliure mercat per damunt de l’interés general, haurem de dir prou!
• Quan a Europa hi ha territoris que són paradisos fiscals, que posseeixen normes en benefici de les persones riques, grans capitals i empreses, constituint plataformes per l’elusió, l’evasió i el frau fiscal, per als negocis térbols, l’especulació financera o la rentada dels diners dels corruptes i de la criminalitat organitzada, haurem de dir prou!
• Quan el nostre medi ambient, boscos, atmosfera, rius i mars continuen fent-se malbé sense que s’implementen mesures radicals i eficients per detindre-ho i sense que es respecten determinats acords i mesures que s’estipulen en les cimeres internacionals, caldrà dir prou!
• Quan segueixen sense implementar-se polítiques eficaces que garantisquen la igualtat de gènere, eradiquen el masclisme i eliminen la violència contra les dones, haurem de dir prou!
• Quan s’alcen murs físics i legals (com la directiva de l’emigració o de la vergonya) a persones que fugen de la guerra, la misèria i la malaltia; i quan es promouen polítiques que auguren una Europa racista, xenòfoba i insolidària, caldrà dir prou!
• Quan aquesta Europa prioritza els interessos financers i de mercat sobre els drets humans i el benestar social, privatitzant serveis públics, transformant els ciutadans en clients i degradant els drets socials (habitatge, aigua, sanitat, educació, dependència), que té com a conseqüència una repercussió especial en els més vulnerables, caldrà dir prou!

La tan desitjada Europa, democràtica, igualitària, social, unida i en pau, que tants i tantes van somiar després de la Segona Guerra Mundial s’ha frustrat. El moment actual per a la ciutadania i els pobles d’Europa és desesperant.

És clar que estem en un moment d’emergència social i cívica en el qual la democràcia és massa valuosa per a deixar-la en mans dels mercats. Els governs fa temps que van rendir les seues armes al capital i els mitjans de comunicació divulguen i aplaudeixen les seues cruels polítiques. Cridem la ciutadania a la rebel·lió cívica contra la dictadura bancària. Ha arribat l’hora que la ciutadania assumisca el seu paper històric de rebel·lió contra la tirania dels pocs i exigisca una altra Unió Europea al servei de les persones i no del capital.

Per això diversos moviments socials i organitzacions polítiques i sindicals hem planificat una acció conjunta dels pobles d’Europa, les EUROMARXES 2015. Entre els dies 1 i 17 d’octubre de 2015 els pobles d’Europa es mobilitzen cap a Brussel·les per demanar un gir radical en les polítiques de la Unió Europea.

A l’Estat espanyol, junt amb la resta dels membres de la Unió Europea, ens estem organitzant per als actes d’aquests dies, us convidem a participar-hi.

Per a més informació: http://euromarchas2015.net/  euromarchas2015@gmail.com

Per la unió de la ciutadania europea, contra l’Europa del capital i per una Europa de les persones, democràtica, social, ambiental i solidària.

Participa en les EUROMARXES 2015
Gibraltar – Brussel·les de l’1 al 17 d’octubre

PROU!, OXI!, ENOUGH!