CGT convoca mobilitzacions i aturades a Renfe i Adif els dies 18 i 25 de setembre i 2, 9, 16, i 23 d’octubre

Davant la dura realitat de pèrdua constant de llocs de treball en el sector ferroviari, pèrdua de drets, precarització de les condicions de treball, acomiadaments col·lectius, subcontractació de càrregues de treball, abandó i deterioració del ferrocarril convencional utilitzat pel 95% de la població i l’espoli que suposen inversions inassumibles per a la ciutadania en una Alta Velocitat de dubtosa necessitat, la CGT convoca jornades d’aturades parcials al Grup Renfe i Adif per als divendres 18 i 25 de setembre i 2, 9, 16, i 23 d’octubre. En el cas d’Adif per unanimitat de totes les organitzacions sindicals representades en el comitè.

Malgrat unes estèrils negociacions en les quals CGT ha estat present, i centrada a reivindicar convocatòries públiques d’ocupació suficients per cobrir les nombroses necessitats en tots els serveis operatius, amb una envellida plantilla de 54 anys de mitjana, a dia d’avui no comptem amb un pla de recursos humans que garanteixin la continuïtat de les empreses públiques ferroviàries.

Així mateix les direccions de les Empreses Públiques i el Ministeri de Foment segueixen sense variar el seu full de ruta de desmantellament i privatització de Renfe i Adif, proposant acomiadaments col·lectius sense taxes de reposició, subcontractant càrregues de treball, tancant centres, estacions, tallers, etc.

D’altra banda en tot moment han condicionat hipotètiques ofertes d’ocupació pública a canvi d’admetre la precarietat, la temporalitat i els salaris i condicions de milions de treballadors. És a dir crear ocupació a la manera que entén el Govern, eliminant llocs de treball estables i amb drets, que són els que garanteixen la continuïtat d’un servei ferroviari públic i social.

Des de la CGT considerem que la unitat d’acció sindical és el camí a seguir en aquests moments d’extrema gravetat i d’acceleració dels plans privatitzadors, davant la convocatòria d’eleccions generals.

SFF-CGT

http://www.sff-cgt.org