Manifest de CGT per a la Mobilització del 29N

  • Dia 29N Manifestació Plaça Sant Agustí a les 18.h
  • Cal acabar amb la desigualtat, amb l’Exclusió, amb la Impunitat.
    Les crisis semblen ser essencials per al capitalisme i per als que són els seus sicaris polítics, siguin del color que siguin. Ells sempre guanyen. Han enderrocat i rebutjat tot el que és essencial per a la vida digna de la majoria de les persones:

Els espais que algun dia van ser productius els han convertit en erms industrials, expulsant de les seves ocupacions a més de tres milions i mig de persones, des del 2008 fins ara.
Els barris obrers són condemnats a l’abandonament social: falten col·legis públics, falten centres socials, falten hospitals públics i centres primaris de salut, han privatitzat les neteges, el transport, l’aigua, l’energia …. La brutícia física i la manca d’higiene creix igual que els seus taxes i els seus Ibis. Les persones dependents (gent gran, la infància i les persones amb discapacitats) han estat abandonades i es retiren les prestacions socials (cotitzacions) a més de 150.000 persones.

Al camp, les petites granges i les explotacions camperoles, veritables bases de la sobirania alimentària, han estat desplaçades per l’agricultura industrial a gran escala i les multinacionals de l’alimentació, s’han apoderat de tot, determinant que mengem escombraries i que empitjori la nostra salut i qualitat de vida.

Els mega-centres comercials proliferen a les nostres mega-ciutats i als barris obrers perifèrics, i segueixen incitant a «consumir, consumir» … a milions d’assalariats i assalariades, als quals se’ls ha robat el salari, bé perquè els han acomiadat , bé perquè el seu patró se’ls ha minimitzat fins a la indigència.

Més del 52% dels joves (890.000) no treballen ni reben cap renda, per això no tenen cap possibilitat de consumir, excepte consumir-se en la desesperació o emigrar.
Més de 2 milions de vivendes tancades, milers de construccions en esquelet, les autopistes privatitzades, els aeroports sense avions, els camps de golf al costat de les tanques de la vergonya, on es massacra als més desposseïts que vénen fugint de la fam i la misèria. Les mega construccions, les autopistes de peatge que ara tornem a pagar, que només han servit per atorgar milers i milers de milions a alcaldes, diputacions, presidents autonòmics, empresaris de tots els sectors, etc … .Es segueix fent fora la gent de casa a una mitjana de 100.000 a l’any, incrementat la misèria, l’empobriment i la total absència de futur.

L’espectacle del «drama espanyol» que vivim (igual que la tragèdia grega), quan banquers i financers de tota mena han aconseguit que els polítics, en comptes de ficar-los a la presó per l’estafa a la societat coneguda en la història moderna d’aquest país, els han regalat fins a 100.000 milions d’euros per tapar els seus negligències i seguir engreixant les seves butxaques particulars. L’especulació amb el sòl, amb les hipoteques, amb les preferents, amb els fons voltors, etc., el que és una part substancial del seu «botí».

Polítics (tots i totes) que han gestionat el públic com si fos la cova de «Alí Babà», repartint-se el botí de les retallades en la despesa pública essencial, l’educació, la sanitat, les cures, la cultura, l’energia, les comunicacions, els transports, les pensions, etc …

Institucions que ens han imposat, per la via de les lleis mordassa, l’adaptació al nou estat de coses: que visquem sense llocs de treball o amb feines precàries, on cobrem per mitja jornada i treballem 10 hores; que visquem sense pensions dignes o suficients, molt menys universals i, si volem «viure millor», ja que ens fem un fons privat de pensions; que ens acostumem a una educació sense coneixements ni llibertat de pensament, sense places públiques per arribar a la universitat (per això estan les privades), o l’educació concertada, on es desvien milers i milers de milions d’euros a l’església catòlica, apostòlica i romana.

Institucions que s’han fet càrrec d’un deute privat, la dels banquers, la de les multinacionals, les de les elèctriques essencialment, la de les constructores, que ara es dediquen a gestionar hospitals «públics» amb criteris mercantilistes privats. Han condemnat a diverses generacions a ser «pagadors» d’aquest deute absolutament il·legítim.

Hem de ser capaços d’ATURAR aquesta barbàrie: el finançament total i global de la vida, impulsada pel hiperendeutament i la desregulació absoluta, ens ha situat en una realitat on, només en el nostre estat, 20 persones, les més riques, tenen més diners que 14 milions de persones que són les més pobres.

La situació social ens ha col·locat en un escenari on només el 34% de les persones que habitem a l’estat espanyol (15.640.000), són capaços de viure «normalment», sense insuficiències en el bàsic (casa, feina, renda, sanitat , educació, transport, cultura i oci), la resta sobrevivim així: el 40,6% ens anem enfonsant en la precarietat i el 25% de les persones (11.800.000) pateix d’exclusió real, el 77,1% té exclusió d’ocupació; el 61,7% exclusió d’habitatge i el 46% de la salut «.

El 29 de novembre, CGT, al costat de les Marxes de la Dignitat, tornarem a ocupar els carrers per reivindicar el CANVI SOCIAL, perquè sabem del cert que LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ possible.

MARXES DE LA DIGNITAT: PA, TREBALL, SOSTRE, LLIBERTAT.

Unifiquem LES LLUITES PER CANVIAR EL SISTEMA