Llibre «L’Home del bosc: Maquis, la guerrilla antifranquista»

  • La guerrilla antifranquista, explicada als xavals

Aquest llibre, adreçat a joves entre 12 i 16 anys,  està escrit en català i amb un llenguatge assequible i entenedor: Barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar.

S’acompanya d’un mapa d’actuació de la guerrilla i d’una cronologia bàsica.

És un projecte divulgatiu, sense ànim de lucre, per intentar que la història d’aquestes persones arribe als més joves, qui possiblement no en saben quasi res sobre la seua lluita cercant la llibertat i lluitant contra la dictadura franquista.

L’autor va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí. Vinculat a diferents col · lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part gairebé sempre amagada de la nostra història més recent i d’unes persones que van lluitar fins al seu últim alè buscant la llibertat.

«HOMES DEL BOSC»: és un text que, amb un llenguatge assequible i comprensible, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més petits d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran per què va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com davant d’això, milers de persones van resistir i la van combatre durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribi als més joves.

La primera presentació que serà a Vallibona (Els Ports) el dissabte 11 d’octubre, convidats per l’Associació d’Amics de Florencio Pla Meseguer (La Pastora-Durruti).

A partir de la pròxima setmana esperem poder començar els enviaments i per a final de mes farem la gran presentació a València, a la llibreria Leolo (c/Túria nº 50),
on participaran l’autora de la guia didàctica i tots els col·laboradors del llibre.
Allí, els que heu participat al Verkami podreu arreplegar els vostres exemplars i la resta els podreu comprar.
D’ací a poc posarem la data i hora.
salut!

+INFO

http://homedelbosc.wordpress.com/