La vaga de contractes de Movistar es fa estatal

Després que el 28 de març arrenqués amb èxit la vaga indefinida a Madrid en el sector de les contractes i subcontractes de Telefónica, nombroses províncies decideixen sumar-se a la vaga estatal que CGT convocarà de forma indefinida a partir del 7 d’abril.

I és que les subcontractes que treballen per al grup Telefónica obliguen a les persones empleades a treballar en condicions de «semiesclavitud», amb jornades de dilluns a diumenge superiors a les vuit hores i salaris cada vegada més reduïts de tot just 600 euros. A més, aquestes empreses substitueixen plantilla fixa per falsos autònoms i unes condicions de seguretat cada vegada més deteriorades.

La CGT i altres sindicats de diferents àmbits, han promogut i s’han mostrat disposats a la celebració de les reunions pertinents per resoldre el problema de les infraccions legals registrades en aquest subsector per la Inspecció de Treball, i la principal empresa Telefónica ha rebutjat qualsevol possible solució.

Per això, després assemblees provincials del personal afectat i una multiconferència estatal, la CGT, des de la Federació de Metall, convocarà vaga estatal indefinida des del proper dia 7 d’abril per donar cobertura legal als que treballen en les Contractes de Movistar com també a totes els persones autònomes.

La privatització del servei universal de la telefonia en els anys 1990 va provocar la destrucció de milers de llocs de treball de qualitat a canvi de la creació d’un entramat de contractes, subcontractes i ara falsos autònoms que treballen en pèssimes condicions a canvi de salaris miserables. Que no se li oblidi a ningú que el nostre futur laboral, el dels que treballem dins del grup Telefónica, està íntimament lligat al seu, per això us animem a difondre i donar suport a la vaga en el nostre entorn més proper.

La huelga de contratas de Movistar se hace estatal by CGT Valencia