CGT denunciarà en el Jutjat la supressió del Concurs de Trasllats en Correos

El dia 25 de Març del 2015 CGT, farts d’esperar, hem presentat un escrit per registre, en el qual citem a la comissió paritària del III conveni col·lectiu de la SAE Corros y Telégrafos SA, per al personal laboral, a un acte de conciliació previ a la via judicial davant la interposició de conflicte col·lectiu per a reclamar la convocatòria de concurs de trasllats.

Amb aquesta acció portem un dels acords de l’últim ple de Santiago de Compostel·la. denunciar judicialment la no convocatòria del concurs de trasllats en els anys 2014 i 2015.

És totalment fals que s’haja de signar un nou conveni perquè es convoque el concurs de trasllats. Estem farts que se’ns diuen mentides en els centres de treball amb aquest tema. Correos i la comissió paritària central (de la qual CGT està exclosa per no haver cedit al xantatge de la signatura del III Conveni) han de, simplement decidir convocar un nou concurs.

Els sindicats majoritaris pretenen «pastelear», usant com a moneda de canvi el concurs de trasllats, en aquesta nova negociació del conveni. Jugar d’aquesta manera amb les persones que estan lluny de la seua casa i amb els fixos discontinus que l’única forma que tenen per a aconseguir un contracte d’interí és a través d’aquest concurs, ens sembla inadmissible.

Sembla que els sindicats majoritaris prefereixen traure-li els diners als fixos discontinus com a alumnes opositors que facilitar-los un lloc de treball amb condicions dignes.

Una vegada que s’està negociant l’IV Conveni, és moment perquè els signants de l’encara vigent, reconeguen el fracàs del sistema actual, que a més de ser opac atorga a l’empresa la capacitat de fer i desfer el que li convinga. Si volen retornar al personal els drets que vam tenir, haurien de recolzar les reivindicacions de CGT en la taula negociadora.

CGT proposa perquè es complisquen els principis de transparència, igualtat i voluntarietat en els Concursos de Trasllats: La Comissió del Concurs de Trasllats estarà composta per tots els sindicats que hagen obtingut representació, siguen signatàries o no, i estiguen o no en la Taula Sectorial.

La convocatòria del Concurs de Trasllats serà semestral, sense reserva de places. S’obtindrà el dret a participar amb un any d’antiguitat en el lloc i el termini per a la presa de possessió de la nova destinació serà de 30 dies.

ARA TINDRAN UNA NOVA OPORTUNITAT (AQUESTA VEGADA EN L’AUDIÈNCIA NACIONAL) PER A RECTIFICAR ELS SEUS ERRORS.

Sindicato Federal Correos y Telégrafos CGT