La CGT anima els funcionaris a filtrar informació i acudir a la fiscalia per denunciar la corrupció

La Confederació General del Treball ha fet una crida als empleats públics de la Generalitat perquè, lluny d’acovardir davant les queixes del Consell per la filtració de documents, s’animin a airejar papers compromesos i portin a la fiscalia les anomalies de les que tinguin coneixement.

CGT va emetre ahir un comunicat de premsa per reaccionar davant els anuncis del Consell de prendre mesures per protegir els seus informes d’auditoria i davant l’acord assolit entre la Conselleria d’Hisenda i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) per a intercanvi i protecció de fitxers. L’acord, que busca evitar fugues d’informació, inclou un apartat específic per a la formació dels empleats públics en matèria de seguretat informàtica. El sindicat va mostrar «la seva preocupació per les derives persecutòries que pot tenir l’obsessió del Consell per evitar que es filtrin dades que posen al descobert actuacions irregulars de les pròpies autoritats de l’administració valenciana». Així, la CGT considera que «els empleats públics són responsables davant la societat de la gestió dels béns i serveis col·lectius, pel que és legítim i constitueix una obligació legal i moral que aquests treballadors de les administracions denunciïn els casos susceptibles de constituir delictes o qualsevol corruptela que poguessin detectar en l’exercici de les funcions públiques que la societat els té encomanades ». En aquesta línia, el sindicat es fa ressò de les paraules de la magistrada del cas Blasco, que va deixar clar que «la conducta de posar en coneixement de l’Autoritat competent per a la depuració del que s’entén són fets constitutius de delicte no és revelar secrets, sinó complir amb l’obligació ».

La CGT ha enviat un correu electrònic als funcionaris per extremin el control dels recursos de tota mena que té sota la seva responsabilitat i segueixin posant en coneixement de les autoritats corresponents qualsevol anomalia. El sindicat va dir estar disposat a donar cobertura legal a qualsevol funcionari que es pugui veure represaliat per denunciar irregularitats.

Publicat a Levante-emv, Veure comunicat