Home / Actualitat / Iniciativa Animalista celebra aquest dissabte la Manifestació Antitaurina a Algemesí per defensar “una festa sense tortura”

Iniciativa Animalista celebra aquest dissabte la Manifestació Antitaurina a Algemesí per defensar “una festa sense tortura”

Iniciativa Animalista ha presentat aquest dimarts la IX Manifestació Anti Taurina d’Algemesí (València), que se celebrarà dissabte que ve amb la qual busca posar fi a les curses de vedells del municipi i reclama “una festa sense tortura”.

e3d4dcf128074f7b86ba0fbc0c85f813_XLLa marxa, a la qual Iniciativa Animalista ha animat a participar, sortirà a les 19.00 hores de l’estació de tren d’Algemesí i arribarà fins a la plaça de toros en construcció i la plaça del mercat, segons han informat els organitzadors en un comunicat.

La roda de premsa en suport d’aquesta manifestació antitaurina ha comptat amb el suport de persones destacades que han signat el ‘Manifest per Algemesí’, una proposta per a la defensa d’una festa sense tortura que compta amb centenars d’adhesions.
Entre els participants, destaquen els diputats a les Corts Juan Soto (PSPV), Juan Ponce (Compromís) o Esther López (EUPV). També han assistit Anna Peña, d’ERPV; Ana Oliver, de Solidaritat Catalana per la Independència; Emilia Moreno, secretària general de CGT, Jesús March, de l’MDT; Toni Infant, de la PDaD; Alfons Terrones, de la JODaD, i, en representació del moviment animalista, Ana Espinosa del Partit Animalista-PACMA i Carmen Moll d’AnimaNaturalis.

Per la seva banda, Jesús Fraile, d’Folgança-Iniciativa Animalista ha anunciat que aquest col · lectiu denunciarà davant la Unesco que l’Ajuntament “parasita el reconeixement de les festes de la Mare de Déu com a Patrimoni de la Humanitat a favor de la tortura taurina, contrària als principis fonamentals d’aquesta institució “.

De la mateixa manera, Rosa Tormo, de la Plataforma Carles Pinazo, ha insistit que “el PP d’Algemesí, amagat darrere la Comissió Taurina, ha dit ‘no’ a l’última moció consensuada per l’oposició al ple de l’Ajuntament, que només demanava la fi de la tortura amb banderilles i estocs i la mort dels joves animals davant el públic “.


Manifest per la tradició i el progrés. Becerrades d’Algemesí, mai més.

Importants personalitats de la política, la cultura, el sindicalisme i defensors i defensores dels drets dels animals estan entre les primeres signatures del Manifest per la tradició i el progrés.  Becerrades d’Algemesí, mai més.

La Plataforma Iniciativa Animalista fa públic el “Manifest d’Algemesí: que la tradició no impedisca el futur”, una crida al progrés cap a unes festes sense sang i on la tradició de veritat no estiga segrestada per pràctiques èticament insostenibles que la utilitzen com a única justificació.

És el cas de les becerrades cadafaleres d’Algemesí, on es disfressa de festa i carnaval la matança d’animals indefensos per persones aficionades, que mai tenen més de dos anys i que sovint no han complert un.  S’intenten amagar del món al cor de la setmana de bous que, a la seua vegada, es vol amagar darrere de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, la festa de les Muixerangues que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.