CGT inicia una campanya per la despenalització de l’avortament i el dret de les dones a decidir sobre el seu cos

La Confederació General del Treball ha presentat davant els mitjans de comunicació la campanya «Per un avortament lliure, públic i gratuït. Fora l’avortament del codi penal «. La campanya consta de manifestacions i actes públics a tot el territori de l’Estat espanyol, 1 multiviral, cartells i díptics, així com la utilització de les xarxes socials.

CGT treballa per la despenalització de l’avortament i defensa el dret de les persones a decidir lliurement sobre la seva sexualitat, sobre el seu model de família i en general, sobre la seva vida. El sindicat considera que el dret de les dones a decidir sobre el seu cos i sobre la seva maternitat no ha de recaure en ningú més que en elles mateixes. En aquest sentit el sindicat ha convocat diverses organitzacions de dones, socials, sindicals i polítiques a una reunió oberta el 13 de setembre amb l’objectiu de «dissenyar un pla de treball conjunt i una estratègia de com enfrontar-nos a aquesta agressió del Govern».

En aquest context de crisi del sistema, cada vegada més retrògrad en el pla econòmic, laboral, social, polític i jurídic, les dones pateixen dia a dia les conseqüències de l’atac brutal per part del capitalisme financer i patriarcal: bretxa salarial, baixos salaris, contractes a temps parcial i precaris, retallades en dependència i serveis socials, major percentatge d’exclusió social i pobresa, economia submergida, doble jornada laboral, violència masclista, reducció de serveis en la salut reproductiva, avortaments blancs o involuntaris com a conseqüència de la manca de salut laboral.

El sindicat considera que aquesta pèrdua i retrocés en les conquestes laborals i socials dóna peu a que tant el Govern del PP com la Conferència Episcopal de l’Església catòlica intentin imposar el seu model de dona perfecta en el seu model de família perfecta: una dona merament reproductora, casada, heterosexual, submisa i obedient al seu marit i que no té capacitat per pensar per si mateixa. Aquest model es materialitza, avui dia, en l’avantprojecte de reforma de la Llei de l’avortament que el Govern vol imposar a les dones, amb amenaces, generant por, criminalitzant la lluita per l’emancipació, exercitant l’abús de poder i la violència d’Estat .
CGT proposa la despenalització total de l’avortament a tot l’Estat: sense terminis ni supòsits; per a totes, menors, migrants …. La lliure capacitat de decisió de les dones en la gestió del seu cos: ni gabinets psicològics, ni sobres informatius, ni dies de reflexió. Que s’impulsin els recursos públics i de qualitat, en igualtat de condicions a totes les comunitats autònomes. La creació de centres públics de planificació familiar, amb formació per a joves i anticoncepció gratuïta. Que s’inclogui en els currículums escolars de matèries que tractin l’arrel de la violència masclista directa, la igualtat i de les relacions afectives i sexuals.

Vídeo: Jo decideixo – És el meu cos – Són els meus drets

Per un avortament lliure, públic i gratuït. Les dones decideixen! Fora l’avortament del codi penal