Educació exclou a les educadores de la Llei Integral Valenciana d’Educació

La Conselleria d’Educació ha iniciat un procés de participació de la Llei Integral Valenciana d’Educació (LIVE) on contempla els suggeriments de personal docent, equips directius, AMPA i famílies, però exclou la participació de les quasi 1000 funcionàries, Educadores d’Educació Especial i Educadores d’Educació Infantil, que treballen a les escoles i instituts públics.

La Confederació General del Treball denuncia que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, exclou deliberadament a les educadores de la LIVE. El col·lectiu d’educadores està compost per quasi 1000 funcionàries de la Generalitat Valenciana, de les quals més del 90% són dones i més del 80% són interines.

Es dóna la circumstància que les educadores porten tot el curs 2016-2017 amb mobilitzacions perquè es dignifique les seues condicions laborals.

Les educadores segueixen patint unes condicions laborals injustes i estan sota l’arbitri discrecional de les direccions dels centres, que incompleixen la normativa laboral sistemàticament amb el beneplàcit de la Conselleria.

Entre les reivindicacions concretes trobem l’eliminació de les hores extres, respecte a les pauses de descans i dinar, participació en els claustres i reunions de coordinació amb la resta de l’equip educatiu, dret a la formació durant el curs, respecte de la normativa laboral de les funcionàries del Consell i no realitzar tasques de monitores de menjador.

CGT considera que el menyspreu de Marzà cap a les educadores és insultant. Malgrat les mobilitzacions continuades, el conseller ha estat evitant reunir-se amb les Plataformes d’Educadores. La mateixa CGT veu com el conseller no respon, tan si més no, a les peticions de reunions que li ha fet el sindicat.

Respecte a les educadores, la política laboral marcada pel conseller d’Educació (de Compromís) reforça l’exclusió de les educadores de la comunitat educativa. Es més, el Consell preten publicar en juliol una nova Relació de Llocs de Treball on obvia el conflicte laboral de les educadores.

Amb aquest panorama les mobilitzacions de les educadores estan assegurades des del primer dia del curs escolar 2017-2018. Les educadores, organitzades assembleàriament en Plataformes provincials estan planificant un seguit de mobilitzacions (concentracions, aturades, vagues) per al curs vinent. Les mobilitzacions, com fins ara, compten amb el suport i impuls de CGT, entre altres sindicats.

CGT – Generalitat Valenciana