Charlie Hebdo: La llibertat i la solidaritat sempre

Amb sorpresa vam rebre la notícia de l’atac a la seu del diari Charlie Hebdo a París aquest dimecres 7 gener…

El brutal acte d’assassinat per afusellament contra un grup de redactors d’un diari satíric difícilment té cabuda en els nostres caps.

Més enllà de la identificació ideològic / religiosa / ètnica dels / de les executors / es pesa ara el dolor i la repulsa per l’assassinat col·lectiu.

Menyspreem les armes i menyspreem les guerres però més profund encara és el menyspreu cap a persones capaces de matar a altres persones no armades ni en zona de guerra.

No serà la ràbia la qual encegui nostra raó i els nostres cors. La raó ens seguirà dient que cal treballar i lluitar per un món d’iguals, sense opressors / es, sense assassins / es, per un món en què la cultura sigui un valor màxim i l’ètica una raó de vida. El cor ens dirà que cal plorar, que cal sentir i que no cal flaquejar per seguir buscant la utopia.

Plorem a aquests morts com plorem als normalistas mexicans desapareguts oa les persones assassinades per drones a Síria, Kurdistan, Ucraïna o les que ho van ser en Sbreniza, Sudan, Rwanda, Sud-àfrica, o els que van morir per voler creuar fronteres sense papers o les dones assassinades per la seu maltractador … No hi ha morts / es de primera ni de segona, són tots / es morts / es causats per l’estupidesa humana en qualsevol de les seves formes. Són morts / es d’una societat malalta per causa d’un sistema que no funciona.

Avui toca cridar per aquests periodistes i per la llibertat d’expressió.

ABT
Secretaria de Relacions Internacionals. CGT

—————————————————————————————————-

La nostra solidaritat amb les famílies de les víctimes de tots els empleats de Charlie Hebdo, per aquest terrible atac a la llibertat d’expressió.
Ningú, cap treballador o periodista o persona no poden ser amenaçats, ferit o mort per la seva feina, pel que diu, o l’opinió que emet.

En aquest context, més que mai, reiterem que la lluita contra totes les formes de feixisme (ja sigui religiós), el racisme, la xenofòbia i altres causes, sense deixar-se encegar per les il·lusions nacionalistes que la classe dominant tractarà d’imposar.
En cap moment acceptarem que aquest atac s’utilitza amb finalitats polítiques racistes, per les mateixes persones que són en gran part responsables d’una situació social catastròfica, l’adopció d’una política exterior imperialista i de guerra als quatre racons del món, per estigmatitzar als estrangers com a bocs expiatoris.

El Web Negre, amb Charlie Hebdo

Quan només fa un dia del terrible atemptat al setmanari satíric Charlie Hebdo, el digital de cultura reivindica la importància de l’humor i la llibertat d’expressió.
La nova etapa que comença El Web Negre vol ser una reivindicació de la llibertat d’expressió, el sentit de l’humor i l’esperit crític. Vinyetes, actualitat, reflexió i, ara -a més- un bloc d’opinió on els dibuixants expressen per escrit qüestions diverses relacionades amb la política, la cultura o la societat.

Podeu entrar-hi, aquí.