Els treballadors de la planta saguntina de Bosal marxaran a peu fins a València

  • CGT es solidaritza amb tota la plantilla de Bosal

La comarca del Camp de Morvedre segueix patint la desaparició d’empreses vinculades al que va ser el seu principal motor econòmic durant dècades, la indústria siderometal·lúrgica. La maniobra de Bosal vindria a sumar-se a altres tancaments recents, com el de la filial d’Thyssen, Galmed.

Sense feina i sense indemnització, els 222 afectats per l’expedient de BOSAL Sagunt marxaran la setmana que ve, el dia 16, a peu fins a València, mantenint la resistència dels últims mesos.

L’empresa va presentar el concurs el passat 23 de desembre, en plenes dates nadalenques, tot i que des de fa mesos els treballadors realitzaven mobilitzacions davant la cada vegada menor càrrega de treball de la fàbrica.

Des del comitè d’empresa afirmen que la marxa respon a la «lleig costum d’anunciar les decisions en períodes de vacances», en referència a la comunicació per carta aquest dilluns als seus 222 treballadors de l’obertura de la fase de liquidació del concurs de creditors.

Els treballadors, les seves famílies, els seus veïns i els seus representants sindicals protesten contra «aquesta manera vil i roí de tractar a persones que han treballat durant diverses dècades en una planta que es va instal·lar precisament aprofitant les ajudes per a la reconversió de la comarca després del tancament de els Alts Forns «.

Encara que l’administrador de Bosal, Joop Van Boesschoten va assegurar que «no hi hauria concurs de creditors» a la pregunta directa que va traslladar la plantilla durant l’últim trimestre de l’any, la vigília de Reis, «sense que hi hagi cap comunicació per part de l’empresa» van arribar les cartes d’acomiadament.

Comite Bosal