CGT rebutja la decisió del Tribunal Constitucional de donar suport amb diners públics a centres que segreguen per sexe

L’organització anarcosindicalista defensa l’aposta per una educació pública, laica i de qualitat que construeixi una societat realment igualitària.

  • El Tribunal Constitucional ha avalat les subvencions a les escoles que segreguen per sexe.

L’organització anarcosindicalista explica que aquesta decisió de l’alt tribunal encaixa perfectament amb els valors que s’estan inculcant en moltíssims centres de l’Estat espanyol sobre la base de la divisió de rols que, segons ells, ha d’existir entre homes i dones en la nostra societat, com és el cas d’alguns col·legis religiosos com els gestionats pel corrent ultracatòlica ‘Opus Dei’.

La CGT considera que aquesta educació xoca de ple amb la idea de «societat igualitària» i discrimina la dona, des del mateix moment del seu naixement, a la qual se li inculca la submissió i la resignació durant tota la seva etapa educativa. Aquest sindicat també creu que aquesta educació fomenta la pervivència del patriarcat i les conductes masclistes que tantes vides es cobren al llarg de l’any.

CGT lamenta i rebutja aquesta decisió, explicant que amb ella l’únic que s’està aconseguint és que grups reaccionaris, que fins i tot justifiquen determinades agressions amb la manera de vestir-se en ple segle XXI, puguin continuar imposant la seva particular visió sobre els aspectes més importants de la vida de les persones amb l’ajuda de diners públics.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) es posa l’accent en aquest important sentència del Tribunal Constitucional que hauria, entre altres coses, garantir la igualtat en la nostra societat impedint que grups ultraconservadors continuïn treballant en la seva particular croada contra la igualtat entre dones i homes .