CGT presenta el documental “Salvador Seguí. Història d’un anarcosindicalista” en el marc de les Jornades Llibertàries

La Confederació General del Treball (CGT) de València ha presentat el documental del conegut com “El Noi del Sucre” impulsat per la Fundació Seguí en els 100 anys del seu assassinat.

El dijous 30 de novembre, a l’Octubre CCC (C/Sant Ferran núm. 12, València), s’ha celebrat el quart dia de les XXV Jornades llibertàries (JJ.LL.) de CGT València, amb la presentació del documental Salvador Seguí. Història d’un anarcosindicalista”, de la mà d’Emili Cortavitarte, militant de CGT Catalunya i president de la Fundació Seguí, dedicada al record de la figura del també conegut com “El Noi el Sucre” i a les idees anarcosindicalistes que van guiar la seua acció en vida.

Assassinat a Barcelona un 10 de març de 1923 – fa ara 100 anys – per pistolers pagats per la Patronal, Salvador Seguí és una de les figures més rellevants dins del moviment obrer a Catalunya i, per extensió, de tot l’Estat Espanyol. És per això que, amb motiu del seu centenari, s’haja volgut deixar constància del seu pas pel món com a impulsor de Solidaritat Obrera, germen del que en 1910 desencadenaria en la primera Confederació Nacional del Treball (CNT). Segons apunten, la seua figura destaca en ser un dels primers a impulsar la confluència entre la lluita sindical i proletària amb les idees llibertàries i l’acció anarquista.

Les XXV JJ.LL. sota el lema “Somiant mons, construint alternatives” pretenen, com cada any continuar reflexionant sobre diferents temàtiques, lluites, propostes i moviments actuals des d’una perspectiva anarcosindicalista com apunten des de la federació local valenciana de CGT

Les Jornades llibertàries conclouen este divendres 1 de desembre amb una exposició de cartells i una jornada lúdic-festiva en el local de CGT-València – Av. Del Cid 154, València- per a celebrar els 25 anys de Jornades Llibertàries “somiant mons, construint alternatives”.