La plantilla de Rhenus Automotive desconvoca la vaga després d’acordar les indemnitzacions

  • Els treballadors han donat suport a una indemnització de 33 dies per any de servei amb un límit màxim de 20 mensualitats, més un lineal segons l’antiguitat des de 750 fins a 2.000 euros.

La plantilla de Rhenus Automotive ha aconseguit un acord amb l’empresa sobre les indemnitzacions per acomiadament, en vista al tancament de la planta d’Almussafes, i ha desconvocat la vaga que havia convocat.

L’empresa, que es dedica des de fa més de vint anys al servei de la indústria de l’automòbil i proveeix a Ford, va anunciar a principi de mes el tancament de la fàbrica i un expedient de regulació d’ocupació (ERO) sobre els seus 118 treballadors.

Un ERO provocat després d’haver perdut les àrees assignades per Ford per a la furgoneta Transit, que deixarà de fabricar-se en la planta valenciana. A més, la Ford preveu emportar-se a una altra empresa els treballs que fa ara Rhenus automotive per al Kuga.

El personal va iniciar el 20 de novembre una vaga que coincidiria amb una parada de producció prevista per Ford fins a final d’any, amb l’objectiu d’obtindre «el màxim de condicions per a la plantilla en els acomiadaments». Demanaven 45 dies per any treballat, sense límit de mensualitats i devolució de la prestació consumida pels ERTO.

Finalment, aquest divendres, el president del comité d’empresa i representant de CGT, Toni Olaya, ha comunicat que «després de llargues jornades de negociació, els treballadors tindran unes indemnitzacions bones, encara no sent l’esperat per tots».

En concret, els sindicats han sotmés a votació de tota la plantilla dues propostes. Els treballadors han donat suport a (amb 60 vots a favor, enfront dels 56 de l’altra alternativa) una indemnització de 33 dies per any de servei amb un límit màxim de 20 mensualitats.

A més, tindran un lineal de fins a 10 anys d’antiguitat de 750 euros, de 10 anys i un dia fins a 19 anys de 1.250 euros, de 19 anys i un dia fins a 23 anys de 1.750 euros, i de més de 23 anys i 1 dia d’antiguitat d’un lineal de 2.000 euros.

L’empresa es farà càrrec de les nòmines de tots els treballadors de la plantilla fins a final d’any. D’aquesta manera, s’ha desconvocat la vaga que hi havia prevista fins al 22 de desembre.

CGT ha lamentat la pèrdua de 118 llocs de treball de persones amb edats de mitjana de 45 anys i unes antiguitats de mitjana 18 anys «en detriment de la mà d’obra «barata» i subvencionada per l’Estat, dels Centres Especials d’Ús de la Fundació ONCE».