CGT i les Marxes de la Dignitat convocaran una vaga general per al 2015

El dissabte 13 de desembre s’ha celebrat la reunió estatal de les Marxes de la Dignitat a Madrid, en la qual, a més de valorar com un èxit la setmana de lluita del 24 al 29 novembre, especialment les Manifestacions descentralitzades (més de 40 ciutats) , i constatar que el moviment segueix viu i ressorgeix amb força, s’han pres acords de mobilització per a l’any 2015, entre d’altres, destaquem els següents:

  • El 21 de Març tornarem a manifestar-nos unitàriament a Madrid.
  • El 1r de Maig les Marxes convocaran unitàriament les Manifestacions en aquells llocs que sigui possible, amb flexibilitat, i atenent els pactes que es produeixin en les plataformes territorials.
  • Les Marxes convocaran una VAGA GENERAL laboral, social i de consum el 22 octubre 2015.

A més s’ha acordat també:

  • El 23 desembre 2014 Concentracions en els consolats de Mèxic per denunciar el tema dels estudiants desapareguts o assassinats.
  • El 4 de Gener, actuacions contra l’Atur i la Precarietat
  • El 25 de Gener actuacions contra la Llei Mordassa
  • El 8 de Març donar suport i convocar les mobilitzacions sobre la dona treballadora.
  • El 17 de Gener tindrem una nova reunió estatal de les Marxes a Toledo on es concretaran millor alguns d’aquests acords.

S’acorda per àmplia majoria no permetre la incorporació d’UGT i CCOO a la coordinació de les Marxes. Això no impedeix que les bases d’aquests sindicats puguin acudir sense cap problema als actes que es convoquin, si així ho decideixen.

Aquest Moviment participarà també en les actuacions que es convoquin contra el Tractat de Lliure Comerç de la UE i EUA (TTIP) i tractarà d’establir coordinacions amb les organitzacions dels països del nostre entorn (Itàlia, França, Grècia, Bèlgica, Portugal, etc …) per fer coincidir en dates les resistències i lluites, de cara a donar-los major eficàcia i altaveu.

Des de CGT considerem que aquest és un moment històric en l’esdevenir de les lluites obreres i socials d’aquest país, ja que, un moviment plural (sindicats, col·lectius socials i partits polítics), sense la presència de les cúpules dels sindicats del règim, ni dels partits de «la casta», han pres la responsabilitat de convocar una Vaga General, de seguir ocupant el carrer amb mobilitzacions diverses, abans i després dels processos electorals, ja que entenem que és l’única garantia de defensa dels nostres drets , governi qui governi, i això amb el concert d’un bon nombre de sindicats, entre ells, la CGT.

Les reivindicacions són les mateixes amb què ens mobilitzem en la històrica Manifestació del 22 de març a Madrid «Pa, Treball, Sostre i Dignitat», el que inclou també la defensa dels serveis públics, el No rotund al pagament del DEUTE, la defensa de les llibertats ciutadanes, la lluita contra la corrupció, contra la repressió, contra els ERO, per la Renda Bàsica, per la derogació de totes les Reformes Laborals, en defensa de les pensions públiques, etc …., en definitiva pel canvi del model de societat que ens han imposat aquest i tots els governs de la Troica.

Secretariado Permanente del Comité Confederal - CGT