RTVV: Comunicat davant la paralització de la instrucció dels ex-directius imputats

El Comité d’Empresa de RTVV exigeix que els exdirectius responguen davant dels tribunals dels delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de fons públics que hagen pogut cometre durant la seua gestió i que han derivat en un forat econòmic de més de 1.200 milions d’euros. En este sentit considerem inacceptables les tàctiques dilatòries utilitzades per a obstaculitzar la instrucció de la titular del jutjat número 6 de Paterna, que investiga la denúncia presentada per Compromís contra José López Jaraba. Lola Johnson i altres imputats.

La maniobra de dilació ha trobat fonament en el fet que va ser el jutjat número 5 de Paterna el primer a investigar una denúncia del Comité d’Empresa de RTVV per esclarir la possible existència d’un delicte de malversació de fons públics en la compra de tres documentals a l’empresa Triskel Audiovisual S.L. per més de 600.000 euros, un preu 100 vegades superior al de mercat.

Donat que estos contractes formen part de la documentació que Compromís ha aportat recentment com a prova de la possible comissió d’estos delictes, les defenses pretenen ara que siga el jutjat número 5 qui s’ocupe de la investigació, ajornant així durant uns mesos la instrucció.

El Comité d’Empresa recorda que aquella investigació es va arxivar provisionalment “sin perjuicio de su posible reapertura en el supuesto de surgir nueva información o por conocerse hechos nuevos relacionados con los hechos denunciados”. Entenem que la documentació aportada per Compromís al jutjat número 6 reaferma la tesi apuntada en la denúncia sobre un suposat delicte de malversació de fons públics i tracte de favor en benefici de l’empresa Triskel. El C.E. es congratula que esta qüestió torne a ser objecte d’investigació judicial.

Que aquells que han dut RTVV fins a la liquidació i s’han servit de l’empresa en benefici propi utilitzen ara totes les argúcies que la llei permet no fa sinò llevar credibilitat a les seues estratègies de defensa i a l’intent de traslladar a terceres persones totes les responsabilitats, com si no hagueren estat actors determinants en tota la desfeta. Esperem que l’Audiència Provincial actue amb diligència a dirimir el conflicte de competències entre els jutjats 5 i 6 i que obre en conseqüència si veu en la petició una maniobra il.lícita per apartar del cas a la jutgessa que ha dut la instrucció fins ara.

CGT-RTVV