CGT davant les negociacions del conflicte dels tècnics i subcontractats de Movistar

Encara que hi ha més províncies en lluita, el nus del conflicte dels tècnics i subcontractats de Movistar s’ha centrat en les últimes setmanes a Barcelona.

El tancament protagonitzat per tècnics i organitzacions socials, va donar com a resultat, la signatura de Telefònica d’un acord per a asseure’s, com mediador, a canvi del desallotjament del MWC de plaça Catalunya a Barcelona. El terme mediador és un eufemisme per a no aparèixer davant els sindicats majoritaris negociant amb els vaguistes.

La CGT no confiem en la Direcció de Telefònica que ja ha demostrat la seva poca vergonya anteriors reunions. Però aquesta vegada el compromís ha estat asseure’s davant una institució com el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Durant el matí del dia 4 de juny, els sindicats institucionals informaven d’un suposat augment del 2,15% de sou i de l’aplicació, a partir d’ara, dels convenis de metall de cada província. Aquesta “solució” està molt lluny de la reivindicació d’un mateix salari i condicions que a Telefònica. I deixa fora als autònoms. Aquests sindicats fa anys que no fan ni cas als seus propis delegats/des en les reivindicacions d’un sector que s’ha anat deteriorant fins a límits tercermundistes. Només han reaccionat quan els tècnics han llançat la vaga indefinida.

Per tant, qualsevol avanç que ells estiguin “signant” és fruit de la pressió de qui hem convocat la Vaga Indefinida. Perquè fins a la Vaga, ni s’havien preocupat. Ahir, es va constatar que la vaga indefinida ha estat l’acció directa correcta per a asseure a una multinacional tant prepotent com Telefònica.

El document signat, després de 7 hores, reconeix als vaguistes com a part negociadora i obre una setmana de contactes i una reunió per al pròxim dia 12 que solucioni el conflicte. Aquest pas, important, no és encara la solució i les espases segueixen enlaire. La vaga es manté fins que les assemblees vegin que s’ha produït un acord satisfactori. Anarcosindicalisme, ho anomenem.

Avui mateix les assemblees treballaran propostes d’accions per a la pròxima setmana i especialment per al divendres dia 12 de juny, davant la Junta General d’Accionistes de Telefònica a Madrid.

La FESIM-CGT ens hem compromès a ajudar al màxim als vaguistes perquè puguin assistir i mobilitzar-se davant aquest acte de la multinacional. Per això cridem a tota la CGT a donar suport amb la nostra assistència a Madrid el dia 12, i a realitzar accions davant oficines de Telefònica en tots els territoris al costat dels vaguistes i companys del Sindicat Federal de Telefònica de CGT.

Sobre Diego Rejón

Diego Jesús Rejón Bayo Secretari General FESIM-CGT Contacte: Página web | Més articles