CGT contra la mal anomenada llei de llibertat educativa

La secció sindical d’Ensenyament de CGT del País valencià i Murcia rebutja frontalment les diferents proposicions de llei del govern del PP i Vox que afecten de manera directa l’educació valenciana.

La mal anomenada Llei de Llibertat Educativa és un atac gravíssim al Valencià i els seus parlants. És una norma pensada des de l’odi lingüístic que arracona el Valencià i la situa com una llengua de segona. Només així s’entén que la norma plantege que, en les zones de predomini lingüístic castellà, el número d’hores d’Anglés puga ser superior al de Valencià. O que un C1 aconseguit amb un Notable en Batxillerat siga mèrit lingüístic suficient per a impartir classes en Valencià.

Per no parlar dels percentatges abusius que la norma proposa per tal que un institut tinga unitats en què la llengua base siga el Valencià, una llengua minoritzada, amb una dificultat creixent per tenir visibilitat en els espais quotidians i menyspreada per l’administració que hauria de potenciar-la. La llibertat educativa del PP i Vox és la llibertat per aixafar el feble i enfortir el poderós.

En la mateixa línia va l’anomenada Llei de la Concòrdia, que substituirà la Llei de Memòria Històrica i que equipara el Franquisme i la seua política de venjança genocida amb la Segona República. Que equipara un govern democràticament constituït amb una dictadura amb 40 anys d’assassinats sistemàtics a les seues esquenes. Es tracta d’un acte de revisionisme històric que delata els seus promotors i que posa en risc alguns dels tímids avanços dels últims anys pel que fa a la veritat, la justícia i la reparació per a les víctimes del Franquisme.

Per tot això, des de la secció sindical d’Ensenyament de CGT-PVM fem una crida a la mobilització urgent en contra d’estes propostes de llei.