CGT celebra la derogació del decret que pretén transformar el sistema de l’estiba: La lluita continua

Encara que s’ha aconseguit frenar la liberalització de l’estiba, la lluita del sector per millorar les seves condicions laborals es manté més viva que mai.

La Confederació General del Treball mostra la seva satisfacció després de conèixer el resultat de la votació al Parlament del decret llei que pretenia regular l’estiba, tan sols un dia abans que comencés la vaga que les persones treballadores d’aquest sector tenien organitzada per lluitar per les seves drets.

Després de moltes setmanes de tensió i després que els sindicats d’estibadors hagin rebutjat totes les ofertes del Govern i la patronal, més de 6.000 famílies poden respirar alleujades perquè, finalment, el Govern en minoria ha fracassat en el seu intent de tirar endavant la liberalització de l’estiba.

En aquest conflicte, les multinacionals es juguen milers de milions ja que el seu principal interès consisteix a invertir en els ports a canvi de la liberalització de l’estiba perquè el nostre treball ho facin les seves pròpies plantilles i així evitar pagaments d’impostos a Espanya, assegurances Socials , etc.

Els estibadors i estibadores han aconseguit contagiar amb el seu exemple d’unitat i fermesa a altres organitzacions i col·lectius socials i polítics, aconseguint el seu suport també al Congrés.

L’actitud d’aquest gremi constata, un cop més, que la lluita i la mobilització de la classe treballadora és l’única via per plantar cara als abusos del poder, sigui quin sigui aquest.