Campanya de CGT contra els abusos de l’ONCE: El sindicat informarà sobre els acomiadaments i sancions arbitràries que pateixen els venedors

La Confederació General del Treball continua la campanya informativa que aquest mes de gener compleix un any, amb repartiments de octavetes a Benidorm i València. La decisió d’informar a peu de carrer sobre els perjudicis de les vendes a través dels Canals Físics Complementaris (implantats fa tres anys,) i les polítiques laborals de la direcció de l’Organització Nacional de Cecs Espanyols tracta de combatre el control ferri que l’empresa exerceix sobre la seua imatge pública

Tal com informen des de la Secció Sindical de CGT en l’ONCE, treballadors i treballadores “eixiran al carrer una vegada més per a denunciar davant l’opinió pública els acomiadaments i sancions arbitràries que està imposant l’adreça de l’ONCE”.

Cal recordar que la política laboral de la direcció es va endurir significativament després de la signatura del XV Conveni Col·lectiu, un conveni que va motivar el descontentament d’un bon nombre d’afiliats i delegats de CCOO, sindicat que el va rubricar, que van passar en bloc a afiliar-se a la CGT.

D’aquesta manera va sorgir la mobilització organitzada d’una part de la plantilla de l’ONCE en forma de campanya de denúncia i conscienciació a l’opinió pública per a “instar a que se seguisca comprant productes ONCE, però a través dels venedors i venedores tradicionals i no en els CFC (Canal Físic Complementari), és a dir, estancs, gasolineres, quioscs de premsa, Opencor, etc.”

I és que, la venda a través dels CFC contribueix a que se sancione a venedors i venedores per baixa rendibilitat sobre la base d’un dels punts del XV Conveni Col·lectiu. “Demanarem a la ciutadania que quan compre productes ONCE ho faça sempre als venedors i venedores de l’ONCE i mai en els CFC ja que aquests competeixen de manera directa amb la plantilla de l’ONCE”, manifesta el sindicat.

La campanya es repeteix des de fa un any entorn dels dies 11 de cada mes a fi de visibilitzar el problema. El nou repartiment d’octavetes es realitzarà diumenge que ve a Benidorm de 11h a 13h en el carrer José Antonio, i a València de 11h a 13h en les places de la Reina i de la Verge.

Gabinet de Premsa CGT-PV

9 de gener de 2015