25-Gener: NO a la Llei Mordassa i NO a la Reforma Penal!

Juntes anem a combatre la seva repressió, les seves lleis mordassa, la seva condemna a pagar el deute i cadascun dels seus atacs als ciutadans i ciutadanes. Seguirem defensant els nostres lemes: PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT. Som la resistència democràtica i diem que NO PASSARAN! CONTRA LA REPRESSIÓ. No a la Llei Mordassa i no a la Reforma Penal!.

Patim un enduriment repressiu en què la norma és tractar als que es manifesten o dissenteixen a pals, amb càrregues, identificacions, multes, detencions i fins i tot amb peticions de gravíssimes penes de presó com a Alfonso, als anarquistes segrestats el 17 de desembre passat o una infinitat de sindicalistes. Això respon a una falta de tradició democràtica a la que el respecte als ciutadans i ciutadanes no existeix. En lloc de servir al poble, d’atendre’l o escoltar les seves demandes, se’l considera enemic potencial, un sospitós al qual cal abatre.

En el tercer Estat amb menys delinqüència d’Europa, que té més presons que hospitals, volen omplir les seves presons de dissidents, de dignes companys i companyes de lluita.

Per justificar l’enduriment de mesures repressives, que passa ja a nivell europeu, no dubten a utilitzar fins i tot el recent atemptat a la revista Charlie Hebdo. A París hem vist a tots els líders europeus pretendre erigir-se en paladins de la llibertat d’expressió i els valors democràtics mentre que, excusats en la lluita antiterrorista, aproven lleis que converteixen en terrorista a qualsevol ciutadà.

Liquidar llibertats i convertir drets fonamentals en delictes, és el que aquestes reformes pretenen institucionalitzar. Amb això, el règim dóna cobertura legal a la repressió ja en marxa i garanteix la seguretat al bloc dominant: corruptes, especuladors, explotadors … La Llei de Seguretat Ciutadana i la Reforma Penal són en realitat lleis per a la seguretat del règim.

Aquestes lleis són una mordassa a les protestes socials, amb la Llei de Seguretat Ciutadana dels escraches, les manifestacions no comunicades, l’ús d’imatges de la policia o les ocupacions d’entitats públiques o privades com a forma de protesta, seran objecte de multes desorbitades.

Així mateix, la Reforma Penal que converteix les faltes en delicte castigarà amb penes de presó o antecedents penals conductes pròpies de la protesta social com la resistència passiva, obstaculitzar un desnonament o una detenció, o difondre consignes que animin al desordre públic. Es criminalitza a col·lectius que no suposen un perill per a la societat, com activistes, immigrants i persones sense recursos, i no obstant això no s’endureix el càstig contra la corrupció ni contra altres delictes comesos només per qui maneja grans quantitats diners.

Amb la Llei Mordassa les conductes que ara es resolen davant un jutge per la via penal, el que et garanteix una sèrie de drets a l’hora de defensar de les acusacions de la policia, seran sancionades per la pròpia policia sota el dictat del govern del règim. Adéu a la separació de poders. La Llei Mordassa, a més pretén donar cobertura legal a les anomenades «devolucions en calent» contràries al dret internacional d’asil.

La resposta popular davant aquesta flagrant vulneració de drets fonamentals, passa per la fermesa ideològica, per desafiar el règim monàrquic, conèixer els nostres drets i que el moviment popular no retrocedeixi. Passa per no caure en els seus paranys de criminalització i per saber, de manera clara, que aquestes lleis estan pensades per protegir els urdangarins i les infantes, als dels sobres i les targetes black, als empresaris que omplen aquests sobres, a els dels viatges a Canàries a costa de tots nosaltres, a què fan retallades criminals en sanitat i assassinen mascotes mentre amaguen cotxes de luxe invisibles al garatge.

Però junts anem a combatre la seva repressió, les seves lleis mordassa, la seva condemna a pagar el deute i cadascun dels seus atacs als ciutadans i ciutadanes. Seguirem defensant els nostres lemes: PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT.

Som la resistència democràtica i diem que NO PASSARAN!

CONTRA LA REPRESSIÓ.

No a la Llei Mordassa i no a la Reforma Penal!

Marxes de la Dignitat