Manifestació contra l’enderrocament de l’antic hospital La Fe de València

  • Dimecres, 21 de gener, a les 19:30, manifestació des de la rotonda Avinguda Campanar- Avinguda Burjassot.

La Comissió Cívica per un Hospital Digne en Campanar ha convocat mobilitzacions després de l’anunci del conseller de Sanitat d’iniciar els tràmits per enderrocar l’antic hospital de Campanar. En el seu lloc es vol construir un centre al qual es traslladaran les instal·lacions de l’actual Arnau de Vilanova.

Entitats veïnals, sindicats i altres organismes socials organitzats en la defensa dels hospitals públics es manifestaran aquest dimecres sota el lema ‘La Fe i l’Arnau’ no s’enderroquen! ‘. La manifestació sortirà des de la rotonda entre les avingudes Campanar i Burjassot, en resposta a l’anunci realitzat per conseller de Sanitat, Manuel Llombart, d’iniciar els tràmits per enderrocar l’antic Hospital la Fe i construir en el seu lloc un centre sanitari de 490 llits a què es traslladaran les instal·lacions de l’actual Arnau de Vilanova.

Sobre això, la Comissió Cívica reclama un estudi de necessitats hospitalàries previ al tancament i enderrocament de l’Arnau de Vilanova, que permeti elaborar un mapa metropolità adequat. Les entitats convocants denuncien el malbaratament en la gestió recent i reivindiquen control ciutadà a l’optimització dels recursos sanitaris públics.

La Comissió demana conèixer el mapa sanitari i els criteris pels quals es distribueix la població que atendran els diferents centres sanitaris i si hi ha algun estudi i alternativa per evitar la degradació econòmica als barris circumdants tant de l’Arnau de Vilanova com de la Fe de Campanar . L’antiga Fe disposava de mes de 1400 llits per 230.000 usuaris; no entén ara com amb 490 llits es pot donar el mateix servei a 350.000 persones.