XXV Jornades llibertàries de CGT València: 25 anys somiant mons i construint alternatives

La Confederació General del Treball (CGT) de València celebra enguany, del 27 de novembre al 1 de desembre, el 25 aniversari de les Jornades llibertàries de València, sota el lema de “Somiant mons, construint alternatives” en una setmana amb assemblees de militants, debats, exposicions i festa.

La Federació local de CGT a València celebra enguany les XXV Jornades llibertàries de València amb uns actes que se celebraran del 27 de novembre al 1 de desembre en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i en la seu del sindicat en l’avinguda del Cid 154. Les anarcosindicalistes han decidit celebrar els 25 anys de les Jornades Llibertàries amb el lema “25 anys de Jornades Llibertàries: Somiant mons, construint alternatives” fent referència al significatiu aniversari d’esta convocatòria anual en la qual s’ha reflexionat des d’una perspectiva llibertària sobre diferents temàtiques, lluites, propostes i moviments que han aparegut en l’últim quart de segle; des de l’antiglobalització a la defensa del clima, passant per l’okupació, l’antimilitarisme, la renovació pedagògica, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, el feminisme, la precarietat, el decreixement i molts altres processos d’organització i mobilització autogestionària.

Com és habitual estes Jornades Llibertàries començaran amb una assemblea de delegades i afiliades que comptarà amb la presència de Juan Miguel Font, secretari general de CGT València, Juan Ramón Ferrandis, secretari general de CGT País Valencià, i el periodista i analista polític Rafael Cid en la qual es “pretén reflexionar sobre la importància de mantindre espais de formació i debat autònoms de qualsevol institució aliena a la pròpia classe treballadora com estes jornades que s’han mantingut ininterrompudament durant 25 anys”, expliquen des de CGT València. Després de la presentació i l’assemblea es té previst inaugurar l’exposició “L’univers de Salvador Seguí” que es podrà visitar, mentre duren les jornades, en l’hall de l’Octubre CCC (C/Sant Ferran nº12, València).

Durant la setmana es tractaran diferents temes com el paper dels mitjans, internet i les xarxes socials amb Julián Macías, expert en anàlisi de xarxes i fundador de Pandèmia Digital, i Rafael Cid; la lluita de les pensions a França i les lliçons que podem extraure amb la visita de treballadores dels sindicats francesos CNT-66 i Solidaires; la desobediència civil per a fer front a l’emergència climàtica en la qual participaran activistes de Futur Vegetal i de Soulèvements de la Terre (moviment ecologista francés, acusat d’emprendre accions «ultraviolentas» en la seua lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la naturalesa); passat, present i futur de l’anarcosindicalisme amb Emili Cortavitarte i Rafa Maestre, membres de la Fundació Salvador Seguí, aprofitant la projecció del documental “Salvador Seguí. Història d’un anarcosindicalista” realitzat amb motiu del centenari de l’assassinat del Noi del Sucre.

Les jornades es tancaran el divendres 1 de desembre en la seu de CGT a València amb una jornada lúdica en el qual es podrà visitar l’exposició de cartells dels 25 anys en què s’han celebrat les Jornades llibertàries (1998 – 2023) i conclouran amb una festa.

Del 27 de novembre a l’1 de desembre de 2023
25 anys somiant mons i construint alternatives

PROGRAMA

Dilluns 27 de novembre

11.30h. Presentació de les Jornades i assemblea de delegades i afiliades.
Amb la presència de Juan Miguel Font (secretari general CGT València), Juan Ramon Ferrandis (secretari general de CGT País Valencià i Múrcia) i Rafael Cid (periodista i analista polític).
Inauguració de l’exposició «L’univers de Salvador Seguí».

18.30h. Mitjans, internet, xarxes socials. Llums i ombres per a la classe treballadora.
Amb Julián Macías (expert en anàlisi de xarxes, fundador de Pandemia Digital) i Rafael Cid (periodista i analista polític).

Dimarts 28 de novembre

18.30h. Resistència i mobilització: la lluita per les pensions a França.
A càrrec de membres dels sindicats francesos CNT-66 i Solidaires.


Dimecres 29 de novembre

18.30h. Desobediència civil per a fer front a l’emergència climàtica.
Amb activistes de Futur Vegetal i Soulèvements de la Terre.

Dijous 30 de novembre

18.30h. Salvador Seguí. Història d’un anarcosindicalista.
Presentació i projecció del documental a càrrec d’Emili Cortavitarte, president de la Fundació Salvador Seguí.

Divendres 1 de desembre

18.30h. Tancament de les Jornades amb una vesprada lúdica (a la seu de CGT: avinguda del Cid, 154, València).