Vaga: La plantilla de Rhenus Automotive contra el tancament de l’empresa

  • Ford ha anunciat el tancament de la planta, que dóna feina a més de 120 operaris, com a part d’una estratègia per abaratir costos.

A partir de demà, 21 de novembre, les companyes de RHENUS Automotive, iniciaran una VAGA seguida de diverses mobilitzacions, amb motiu d’un ERO amb què deixaran 120 famílies al carrer. Hem assistit el darrer mes al tancament de tres empreses d’aquesta àrea industrial. Això és només la punta de l’iceberg, amb l’electrificació de Ford Espanya, perillen molts llocs de treball del Parc d’Almussafes. Fem una crida a la solidaritat a totes les treballadores tant de dins com de fora de l’empresa. JUNTES SOM MÉS FORTS, ENTRE TOTES TOT.

La plantilla de Rheus Automotive, una planta d’acoblament dependent de la Factoria Ford, a la localitat valenciana d’Almussafes, ha rebut l’oposició frontal de la plantilla. Aquest dissabte, el centre de producció ha estat escenari d’una multitudinària concentració mitjançant la qual arrenca una vaga contra la tanca.

Després de més de 23 anys en actiu com una de les principals fàbriques proveïdores de la Factoria Ford en la confecció de quadres de comandament, volants i catalitzadors, l’empresa Rhenus automotive, anteriorment sota les sigles HL i posteriorment com Valautomoción, emplaçada al parc industrial Joan Carles I d’Almussafes, ja ha anunciat que tancarà les seues portes, deixant al carrer a una plantilla de més de 120 operaris i operàries.

La causa del tancament, comunicat aquest mateix matí a la plantilla radica, segons expliquen les fonts sindicals, que Ford està reduint els seus costos de producció i està valorant cedir a Ilunion, del Grup Onze, i a Improving els treballs de muntatge, seqüenciació i logística que realitzen per a la Transit Connect i el Kuga.

El comité d’empresa, format per sis membres de CGT i tres de Comissions Obreres, s’ha reunit amb l’alcalde d’Almussafes, Toni González, per a sol·licitar suport institucional en la vaga que iniciaran amb la concentració de tota la plantilla, el dissabte, 18 de novembre, enfront de l’empresa, en oposició al desmantellament progressiu que pateix el parc de proveïdors de l’automoció valenciana mentre Ford segueix sense concretar els models que fabricarà, i més concretament en defensa dels drets de les més de 120 famílies que es quedaran al carrer. Hi ha una part important de la plantilla amb 15 i 20 anys d’antiguitat i des del comité d’empresa de Rhenus demanen una negociació justa.