[Video] Retirada de l’estàtua de Franco a València (9 de setembre de 1983)

Retirada_estatua_Franco_ValenciaImatges inèdites sobre el desmuntatge de l’estàtua de Franco tal dia com hui fa 31 anys. Entrevista a Ricard Pérez Casado, alcalde que va dur a terme la ‘caiguda’ del Cabdill a València.

El 9 de setembre de 1983 va ser un dia històric per a l’eliminació de símbols feixistes i franquistes a terres valencianes.

El desmuntatge a migdia va estar ple d’incidents per la presència d’un gran nombre d’ultradretans (inclós un diputat del PP i un ex regidor de l’Ajuntament de València i ex directiu d’EMARSA) i militars que exhibien pistoles. Per altra banda, també estaven els lluitadors per les llibertats i partidaris de la retirada de l’estàtua de Franco.

La Veu del País Valencià ha tingut accés, de forma casual, a un vídeo que creiem que és inèdit, però que no sabem qui el va realitzar ni produir, per la qual cosa preguem que si algú té referències ens les faça arribar.

Les imatges van barrejades amb una entrevista a l’exalcalde Ricard Pérez Casado, realitzada ahir pel nostre company, Sergi Tarín.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bwZuylTDrmg