Vídeo: Jo decideixo – És el meu cos – Són els meus drets

Miniatura_3.jpg.pagespeed.ce.iLPgZY3L61Davant del constant abús cap a les dones, l’obstinació i la provocació de retornar al passat i amb això eliminar els drets que amb suor i sang conquerir, perquè recordem que el dret a decidir no és un dret que ningú hagi aconseguir, sinó posar en pràctica com a dret inherent de la persona, indistintament si és home o dona. Davant l’afany de mantenir una societat patriarcal, un abús de poder masculí, i alimentar els rols sexistes de què es nodreix l’Església i les seves tantes (persones) fidels que es fica en la política sense respectar els drets i llibertats, aprofitant-se de la corrupció política i la manca d’objectivitat i neutralitat a l’hora d’elaborar i aprovar lleis, sorgeix aquesta campanya.

El vídeo de la campanya denuncia la íntima i gruixuda connexió de l’Església amb el govern, una Església no gaire llunyana a la que considerava moltes dones bruixes o fetilleres i les cremava en la foguera. Avui dia fer això a plena llum del dia seria una aberració, i considerem que la nova llei de l’avortament és la crema moderna de les «bruixes» dones. Criminalitza aquelles que decideixen avortar. Avortar no és una obligació, poder fer-ho significa acceptar que la dona és mestressa del seu cos, de la seva maternitat i presa de decisió. Perquè la fi última d’una dona no és ser mare, és ser persona responsable. El públic ha de garantir que l’avortament sigui lliure i gratuït, cuidant les dones que així ho decidissin, garantint una qualitat i salvaguardant les vides de les dones.

El problema d’Espanya és la intromissió de l’Església al Parlament. La nostra missió és defensar els drets de totes les persones, i per descomptat defensar la igualtat de la dona enfront de l’home. Cap home té la capacitat per decidir sobre el que ha de fer una dona amb el seu cos, la seva maternitat, la seva vida.

Al vídeo han col · laborat desinteressadament artistes independents, no pertanyents a cap sigla, però si compromesos amb les causes justes.

Drika ha estat la imatge i la música de la nostra campanya. Drika és una artista independent que ha col · laborat en altres ocasions amb Amnistia Internacional a la campanya «El meu cos, meus drets», «La Tortura»; Ha col · laborat component o cedint la seva música en altres campanyes i projectes com en la presentació del vídeo promocional de Metàstasi; és co-presentadora del programa «+ que una entrevista» de la Revista Digital Lennon; i per sobre de tot això és compositora, cantant, Performance i Activista. La seva imatge de perruca i vestimenta barroca és un clar simbolisme a la decadència dels nous valors i lleis que retornen a la dona ia la societat al passat. Dones que vivien a l’ombra de l’home. La seva performance és una intel · ligent i original crítica de la societat moderna i una clara reivindicació cap a les dones.
Koe ha estat la mà que ha il · lustrat el missatge del cadenat, artista independent. Tatuador, graffiter i il · lustrador. Ha col · laborat amb il · lustracions en el llibre «Metàstasis» poemari de denúncia social, en la campanya de suport de CGT per la llibertat de Alfonso i altres projectes.

La campanya «Per un avortament lliure, públic i gratuït Jo decideixo! Fora l’avortament del codi penal «es llança a nivell internacional reforçada amb un multi viral» Jo decideixo, és el meu cos, són els meus drets «, en diferents idiomes. Castellà, Euskera, Català, Galego, Anglès, Francès, Alemany i Italià.

Comunicació CGT