Vicente Sanz es declara culpable del delicte d’abús sexual a tres exempleades de RTVV

L’exsecretari de RTVV evita la seva entrada a la presó i haurà de pagar una multa de 15.660 € a més d’una indeminzación global de 210.000 euros a les víctimes Li imposen una ordre d’allunyament de 500 metres durant cinc anys.

L’exsecretari de RTVV, Vicente Sanz, s’ha declarat culpable dels tres delictes d’abusos sexuals i assetjament sexual a tres ex treballadores de RTVV. En admetre els fets Sanz aconsegueix evitar la presó i només haurà de pagar una multa de 15.660 euros i indemnitzar una de les víctimes amb 60.000, i dues amb 75.000 euros. Si Sanz no pot pagar les indemnitzacions, serà RTVV la que respongui com a responsable civil subsidiària.

Sanz ha dit estar d’acord amb la proposta de condemna que acaba de llegir el jutge, pactada per les parts personades en el judici que havia de començar avui a l’Audiència de València contra ell per tres delictes d’abús sexual i altres tres d’assetjament sexual.

Per aquestes acusacions, l’exdirectiu de RTVV s’enfrontava a tres peticions de condemna superiors als vint anys de presó per part de la Fiscalia i els sindicats CCOO i Intersindical.

Finalment, per cada delicte d’abús sexual Sanz accepta la condemna de vint mesos de multa a raó de sis euros diaris, i per cada un dels d’assetjament sexual, vuit mesos i un dia a raó també de sis euros diaris, la qual cosa llança un total de 15.660 euros en total. Així mateix, haurà d’indemnitzar amb 75.000 euros a dues de les demandants i amb 60.000 a la tercera, mentre que es declara a Radiotelevisió Valenciana responsable civil subsidiària, i se li imposen sengles ordres d’allunyament de les extreballadores, als qui no es podrà acostar a menys de 500 metres durant cinc anys.
Vicente Sanz ha acudit a la Ciutat de la Justícia acompanyat de la seva dona, l’exdiputada Esther Franco, i el seu advocat. Una nodrida representació d’ex treballadors de RTVV esperava a Sanz a la porta de la Ciutat de la Justícia al crit de «a la presó», en el curt passeig d’entrada de l’exsecretari general fins a l’interior del recinte judicial.

A Sanz li ha costat arribar a la porta perquè hi havia desenes de càmeres de televisió i fotògrafs que el seguien i ho ha fet escortat per agents del Cos Nacional de Policia, que l’han acompanyat fins a la mateixa porta del jutjat.

Davant la insistència dels mitjans, Sanz els ha emplaçat a fer declaracions «després» de la seva compareixença davant del tribunal, encara que a la pregunta de si va mantenir relacions sexuals amb les denunciants ha respost primer que no ia continuació que sí, i respecte a si van ser consentides ha insistit: «Sí, sí».

Laura Ballester | Valencia-EMV