Cas Sanz: Cap investigació interna a RTVV en 5 anys

L’exsecretari general de RTVV Vicente Sanz seurà a partir de avui en la banqueta dels acusats i haurà de respondre de 3 delictes continuats d’abús sexual i altres 3 d’assetjament.  Han hagut de passar 5 anys des de la denuncia de les víctimes perquè es faça justícia.

El tribunal ha citat el dia 27, a les deu del matí,  al processat i a les tres denunciants per tal que presten declaració. Per al dia 28 estan convocats els testimonis, entre els quals figuren l’ex director general de RTVV, José López Jaraba, o l’ex directora de Canal 9 i ex consellera del PPCV, Lola Johnson. El dia 29 compareixeran els perits i es tancarà la vista oral amb els informes finals de les parts.

La acusació popular, demana 24 anys i 9 mesos de presó en considerar que els fets són extremadament greus, que van ser comesos prevalent-se del càrrec que el processat tenia en l’empresa i que RTVV no havia volgut articular mecanismes de protecció per a les víctimes, entre altres raons perquè qui havia d’impulsar-los era el propi Vicente Sanz.

És el moment de recordar y denunciar que RTVV mai no va obrir cap tipus d’investigació interna per tal d’esclarir qui va contribuir, per acció o omissió, amb el seu silenci o la seua complicitat, a tancar el cercle sobre les tres treballadores. Tampoc mai, cap responsable de l’empresa s’ha posat en contacte amb les tres víctimes per interessar-se per la seua situació. Sanz s’ha jubilat amb l’expedient net i la butxaca plena perquè RTVV mai no li va obrir un expedient disciplinari i li pagà una idemnització de 18.000 euros.

Els delictes sexuals que ara es jutgen difícilment es poden entendre fora del context d’autoritarisme, sectarisme i de la nefasta gestió que va portar RTVV a la fallida. No ens pot estranyar que Sanz també estiga imputat en el cas Gürtel, juntament amb l’ex director general Pedro García, o que Jaraba i Johnson estiguen imputats pel presumpte saqueig de RTVV.

Des del Comité d’Empresa hi ha convocades concentracions a les portes de la Ciutat de la Justícia els tres dies del judici.