Treballadors valencians de contractes i subcontractes de Movistar-Telefónica han participat en la manifestació estatal celebrada avui a Madrid

Avui 23 d’abril, quan es compleix quasi un mes del començament de la “rebel·lió dels esclaus” de la multinacional espanyola Telefónica-Movistar, ha tingut lloc a Madrid una gran manifestació Estatal de Contractes, Subcontractes i Autònoms.Quatre autobusos han eixit des de les capitals del País Valencià, dos de València, un de Castelló i un altre d’Alacant. La Confederació General del Treball recolza i dóna cobertura a les mobilitzacions que en la jornada d’avui han cobrat visibilitat amb una marxa que va partir des de la Glorieta d’Atocha per a finalitzar davant l’emblemàtic edifici de Telefònica en la Gran Via madrilenya.

Unes 5.000 persones, una autèntica Marea Blava, ha recorregut el centre de Madrid per a exigir que Telefónica-Movistar cesse la seua política de precarització de les condicions en què treballen milers de tècnics subcontractats.

Tal com assenyalen des de la recentment creada Coordinadora de Vaga als Serveis de Movistar de València “la precarietat en la qual estan els tècnics que realitzen treballs als serveis de Movistar, s’ha convertit en insostenible després de l’últim “ajust” que realitza Movistar a les empreses que treballen en el sector, que al seu torn ho transmeten al seu personal propi, a les empreses i autònoms que exerceixen les tasques”.

Aquesta Coordinadora, que es reuneix en els locals de la Confederació General del Treball a València, explica que la seua formació respon a l’objectiu de “donar forma al descontentament dels tècnics, organitzar els aturs i piquets informatius, amb la finalitat de poder-nos sumar al moviment de vaga que ara mateix està instal·lat en 17 províncies espanyoles pràcticament al 90% i que no para de créixer després de modificar les condicions en les quals actualment els toca treballar al col·lectiu.”

I és que “aquestes condicions de “*semi-esclavitud” es poden resumir a treballar jornades de 12 hores, com a fals autònom i empreses, per a facturar una quantitat que en ocasions no supera el mínim interprofessional i ni molt menys poder assumir un imprevist”.

En la província de València operen quatre contractes, Elecnor, Abentel, Teleco i*ITT que al seu torn subcontracten a petites empreses i autònoms. Segons les dades que disposa la CGT, Movistar-Telefónica té habilitades 336 targetes per a instal·ladors encara que se sospita que en la pràctica dóna servei un nombre superior.

Quant a la Plana i resta de comarques castellonenques, el gruix dels tècnics es troba en Teleco. Aquests estan duent a terme una vaga indefinida des del passat 13 d’abril, vaga que compta amb un suport del 80-90% de la plantilla.

D’aquesta forma, ahir es van reunir en assemblea els treballadors de Teleco Castelló i van decidir “per majoria absoluta majoria continuar amb la vaga indefinida rebutjant l’acord que han pactat els sindicats majoritaris amb la patronal i mantenint l’exigència que els únics interlocutors vàlids per a la negociació és l’assemblea de treballadors de la plantilla de tècnics instal·ladors de Teleco”.

Gabinet de Premsa CGT-PV