Una sentència anul copagaments de serveis socials per a persones dependents

El TSJCV anul·la el decret del Consell que fixa preus del copagament de serveis socials per a persones grans i discapacitades. CGT manifesta la seva satisfacció per la sentència.

1915813-Una_de_las_multiples_movilizaciones_realizadas_en_protesta_por_el_sistema_de_copagos_del_Consell.__Version2El TSJCV ha anul·lat el Decret 113/013 de 2 d’agost del Govern Valencià, pel qual s’estableix el règim i les quanties dels preus públics en l’àmbit dels serveis socials. Aquest Decret ha suposat que, des del 1 de gener de 2013, les persones grans que estan en residències han hagut de pagar 14 mensualitats amb un càlcul de copagament que portava a que no tinguessin més que un 10% de diners per poder gastar (el anomenat diners de butxaca). En el cas dels centres de discapacitat, el Decret provocava que les famílies de persones dependents haguessin de pagar fins a 400 euros per assistir a un centre ocupacional.

El Decret va provocar la reacció coordinada de les famílies, els usuaris i usuàries i els treballadors i treballadores dels centres.

A partir d’aquí, el col·lectiu seguirà pels drets de les persones amb discapacitat, pels i les majors i per les persones en situació de dependència. No tots els drets han estat restituïts encara.