Una jutge confirma el processament de 20 policies per lesions al 14N

Els agents havien negat ser els autors de la presumpta agressió a València malgrat l’existència d’un vídeo.

La magistrada del jutjat d’instrucció número dos de València ha confirmat el processament de 20 agents de policia per presumptes lesions a persones que es trobaven al centre de la ciutat durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. L’acte, amb data 4 de maig, desestima el recurs de reforma interposat pels agents que demanaven el sobreseïment de la resolució dictada per aquest mateix òrgan el 19 de febrer, en què va acordar processar els policies. La decisió no és ferma i contra ella es pot interposar recurs.

La magistrada-jutge afirma que les al·legacions del recurs no desvirtuen la legalitat de la resolució impugnada, confirma que hi ha «clars indicis» de l’existència d’un possible il·lícit penal, pel que decideix continuar amb el procediment. No obstant això, a instàncies del fiscal i dels informes forenses creu que els fets poden ser una falta de lesions i no delicte.

L’Advocat de l’Estat va al·legar en el seu escrit que fins a 20 agents de Policia havien prestat declaració com a imputats i negat la seva participació en els fets. La jutge assenyala que ella va poder veure «igual que altres parts» el vídeo que un dels testimonis havia aportat i en el qual es pot comprovar «com alguns agents colpegen a dues persones» que estan parades a la porta d’un establiment, i alguns d’ells «són perfectament reconeixibles» tot i portar casc i que ells neguessin ser els autors.