Personal sanitari i CGT exigeixen la retirada d’una pancarta electoral del PP en la façana del Centre de Salut d’Albal

La indignació davant la col·locació d’una pancarta electoral del Partit Popular penjada de la façana del Centre de Salut del poble valencià d’Albal ha portat a la plantilla i a la Confederació General del Treball a denunciar públicament el desvergonyiment d’un partit i d’un Govern responsables màxims de la crítica situació en la qual es troben els serveis sanitaris valencians. CGT i treballadors exigeixen la retirada immediata de la pancarta

Tal com informa el personal sanitari del Centre de Salut d’Albal, dimarts passat “en plena voràgine de la campanya electoral on es practica el «tot val» de forma *impúdica i perversa” es van trobar amb una pancarta del PP en la mateixa façana que, per a més inri, en el seu moment, fa tres anys, se’ls va negar per a dur a terme una reivindicació en defensa de la sanitat pública.

Just en aquests tres anys “aquesta mateixa formació política ha provocat un desmantellament, deterioració i exclusió sanitària sense precedents”. I són els responsables, expliquen treballadores del Centre, de “la falta de recursos humans i materials que patim dia a dia, que nombroses usuàries i usuaris no puguen accedir a la seua medicació a causa d’un copagament farmacèutic que no poden assumir, que immigrants «sense papers» les mateixes i mateixos que moren massivament en el Mediterrani sense que ningú s’esquince les vestidures, es queden sense dret a l’atenció sanitària adequada i necessària, que la concessió a nombroses empreses en forma de contractes de diferents serveis per als «amiguets» de torn provoque el desproveïment del material i els recursos necessaris, que el «cribatge» a l’atenció especialitzada impedisca als metges de capçalera remetre a tots els pacients que requereixen aquesta atenció o les proves diagnòstiques realment necessàries”.

I no solament açò, sinó que fan possible que «ens falten 142.000 professionals sanitaris més per a aconseguir la mitjana Europea, la qual cosa comporta sobrecàrregues de treball que ja estan incidint en la morbi-mortalitat de la població i la impossibilitat de donar una atenció de qualitat. Aquells que retallen els nostres drets com a treballadores i usuàries del propi sistema sanitari abocat a la gestió privada que tan intensament han impulsat, fent possible que existisquen usuaris de primera i quarta categoria”.

En definitiva, subscriuen l’organització anarcosindicalista i la plantilla, el PP ha possibilitat “una sanitat per als rics per a qui puga pagar-li-la”.

Així mateix, el personal sanitari d’Albal afirma que, com a treballadors i treballadores “de la ja molt deteriorada sanitat pública, estem disposades a fer l’impossible per revertir aquest procés que ja està costant moltes vides i sofriment, front als interessos de lucre que fomenten els mateixos que pengen les seues pancartes on els plau, fent honor a aquella frase d’un dels seus líders «el carrer és meu»….com a màxim exponent de la ignomínia”.

La CGT conclou que la denúncia “és una declaració de dignitat d’un personal sanitari que segueix lluitant per oferir una sanitat pública de qualitat enmig d’aquest gran despropòsit sembrat d’enormes dificultats”.

Gabinet de Premsa CGT-PV