Un policia imputat per agredir menors al CIE de Sapadors

  • L’Audiència de València ha ordenat al jutjat d’Instrucció número 4 de València reobrir el cas per una denúncia per presumptes maltractaments.
  • El jutjat va decidir arxivar el cas el 19 de setembre de 2013, permetent l’expulsió de les víctimes sense prendre’ls declaració.
Portaveus de la plataforma 'Cies No' en roda de premsa
Portaveus de la plataforma ‘Cies No’ en roda de premsa

L’Audiència Provincial de València ha ordenat al jutjat d’instrucció 4 de València reobrir un cas, cridant a declarar com a imputat a un agent de la Policia Nacional i quatre com a testimonis, per una denúncia de maltractaments interposada per uns menors algerians al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors en 2012.

En l’acte l’Audiència admet el recurs d’apel • lació de les víctimes i reobre el cas en considerar que els fets podrien constituir un delicte de tortures de l’article 174 del Codi Penal. El tribunal apunta la necessitat d’investigar els fets atès que el Jutjat d’Instrucció n º 4, encarregat en primera instància de la investigació, va decidir arxivar el cas el 19 de setembre de 2013, permetent l’expulsió de les víctimes sense prendre’ls declaració. Tampoc va cridar a declarar als policies que estaven de servei.

La Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs NO) ha denunciat la manca d’actuació jurídica que fins al moment s’ha dirigit a aclarir els fets, ja que al jutjat que va arxivar inicialment el cas, «res es va acordar per investigar la identitat del presumpte agressor «.

Així mateix, la plataforma reclama la suspensió de les expulsions de víctimes i testimonis en els casos de greus violacions als drets fonamentals, alertant sobre el recent cas de tres persones de nacionalitat marroquina que, després de denunciar agressions per part de membres de la Policia Nacional «clarament identificats, van ser deportats de manera exprés al seu país d’origen «.