Treballadores de Vaersa denuncien la seva instrumentalització per part de la nova Conselleria de Justícia

Des de la Secció Sindical de CGT al Servei de Vigilància Preventiva contra el Risc d’Incendis Forestals, consideren que aquests actes propagandístics serveixen per amagar les condicions precàries en què han de treballar.

Dijous passat 1 de febrer La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, anunciava mitjançant una nota de premsa la incorporació, a partir d’aquest dijous, de 32 noves unitats mòbils de prevenció d’incendis a la Comunitat Valenciana.

Segons denuncien des de la Confederació General del Treball (CGT) a Vaersa –l’empresa pública per a la prestació d’aquest servei de vigilància–, aquestes 32 unitats no són noves, “només som totes aquelles treballadores que tornàvem de les nostres vacances obligatòries en un context de precarietat i temporalitat”.

“A la nostra unitat portem dos mesos i mig sense treballar –els que corresponen al període hivernal– i quan hem arribat aquest matí a la base de Chiva a recollir el material per iniciar la campanya, ens hem trobat amb un espectacle propagandístic grotesc”, manifesta una treballadora de les unitats mòbils de la Serra Calderona.

«Cotxes de més de dos anys presentats com a nous, salutacions i lloances per part d’una Elisa Núñez fora de lloc, i un piscolabis dins d’un acte propagandístic del que totes dubtàvem si participar per si ens posaven algun negatiu». I afegeix: Mentrestant aquell dia, cap de les treballadores vam poder acudir a la nostra zona quedant les tasques de vigilància i prevenció d’incendis desateses”.

Les treballadores de la Secció Sindical de CGT a Vaersa han conclòs que “han estat tractades com a titelles en un acte propagandístic que només ha servit per ocultar les condicions precàries en què han de treballar”.