El sindicalisme de «moqueta» traeix els companys dels contractes i subcontractes en vaga indefinida de Telefónica-Movistar

Comunicat del Sindicat Federal de CGT Telefonica.

En relació a la mobilització en les contractes i subcontractes de Movistar, en un ampli i tragicòmic intent de desactivar la vaga indefinida, – mantinguda assembleàriament -, amb la faula de l’acord entre CCOO-UGT i les contractes directes de Telefonica, en el Comitè Intercentres del 27 de maig aquests agents van aprovar, exclusivament amb els seus vots, una resolució de suport a l’acord (molt insuficient per a les assemblees de les contractes) de desconvocatòria de vaga que van signar les seves executives. Ens sembla un brut intent de fer la traveta el suport de la plantilla a les aturades de 2 hores convocats, però la cosa s’agreuja perquè li van demanar a RRHH que distribuís la resolució a tots els Comitès d’Empresa provincials -i RRHH ho ha fet- dient que s’havia «aprovat per unanimitat», una descarada mentida.

És una mostra més del nivell de complicitat entre CCOOUGT i la patronal a tots els nivells, i utilitzen l’òrgan social més representatiu per ratificar el suport a un acord totalment desautoritzat per les i els companys en vaga. No és amb la col·laboració de CGT, que des del 6 de maig passat va demandar al Comitè Intercentres un recolzament contundent a la vaga de les contractes amb aturades i mobilitzacions i la demanda va ser ignorada per la majoria.

És un conflicte generat per Telefónica, amb la seva estratègia de delegar tasques que són pròpies de la seva activitat principal -instal·lació i manteniment de xarxes i serveis de comunicacions, venda i atenció al client- a empreses ’col·laboradores’ amb l’únic objectiu d’estalviar costos: és la cadena de subcontractació que ha establert -empresa contractista, subcontracta, autònom / a (contracte mercantil) i als seus possibles empleats / es- en què cada nivell esgota més i més al següent, on la seguretat i salut laboral i la formació són una entelèquia, la culpable de l’actual situació. Així, allargant el conflicte al no superar la fase de negació, condiciona i compromet el futur de l’empresa i, per tant, el de totes les persones que treballem per a ella: el dany en la prestació de servei percebut per la clientela és notable i ja passa factura.

 Contra l’assignació de tasques als treballadors i treballadores de la plantilla de TdE per substituir vaguistes de les contractes que tenen assignades per contracte les tasques i zones.

 Per l’augment d’ocupació digna a Telefónica, eliminant en Operacions, comercial i altres departaments l’externalització d’activitat i de plantilles a precari, cap a l’objectiu de a igual treball igual salari i recuperació de l’activitat externalitzada amb la plantilla necessària.

Sindicat Federal de Telefónica de CGT