Simbologia nazi a la processó cívica de la Senyera a València

  • Creus celtes, banderes franquistes, esvàstiques i fins una disfressa de soldat nazi han desfilat en l’acte oficial de València.
La simbologia nazi va desfilar lliurement en la processó cívica

A la tradicional processó cívica presidida per la Senyera a la ciutat de València durant el 9 d’Octubre s’han pogut veure diferent simbologia nazi com creus celtes, esvàstiques, banderes franquistes i fins una disfressa de soldat nazi desfilat lliurement i amb marcatge proper de la policia.

En l’acte, de tradicional tint marcadament ultraconservador, s’han pogut veure onejar diferents banderes sense cap embut pel centre de la ciutat del pas de la processó cívica que comença a la Plaça de l’Ajuntament. L’individu que ha aparegut amb la disfressa nazi ha arribat a cremar una bandera constitucional espanyola i ha estat identificat per la Policia Nacional.

Entre els símbols s’ha pogut veure una pancarta de protesta amb una creu gammada en què es podia llegir la inscripció «avortament genocidi». A més als portadors de les creus celtes, que també anaven acompanyats de senyeres, se’ls va poder veure fent salutacions feixistes i càntics.

Cal recordar que per la processó cívica es va convocar a través de les xarxes socials sota l’etiqueta #MareaBlava (Marea Blava, destacant l’afegit valencià a la bandera quadribarrada) com un acte de reacció contra el «catalanisme» i que va tenir el suport de formacions i partits d’ultradreta.

Font: eldiario.es

14128782203173