SC El Micalet recupera la Festa de la Infantesa que es va celebrar a la València republicana

La Societat Coral el Micalet ha recuperat enguany la Festa de la Infantesa, festa del solstici d’hivern que es va celebrar a la ciutat de València en gener de 1937. Es tracta d’una celebració dedicada als xiquets i xiquetes, amb caràcter laic, coeducatiu i perspectiva de gènere. Un projecte que l’SC el Micalet, com en aquella època, celebra de desembre a gener.

Els actes es van iniciar amb la inauguració de l’exposició “l’Amor als Infants” que va tindre lloc el passat 3 de desembre. El 14 de desembre es va fer la presentació oficial d’aquest projecte a l’Aula Magna de l’edifici de la Nau de la Universitat de València.

També s’han imprès un conte i una unitat lúdic-didàctica sobre el tema de la Festa de la Infantesa, unes xapes commemoratives. A més, al llarg del mes de desembre, s’han fet activitats de reciclatge i papiroflèxia per als grups escolars que han visitat l’exposició.

I ahir dilluns 28 es va celebrar un concert matinal al Teatre Micalet on van intervindre els Xiquets Cantors Divisi i la Coral el Raconet del Micalet. Van interpretar set cançons que s’havien interpretat en els actes del 1937, i també es llegiren set poemes que es musicaran per a l’any que ve.

La cloenda de la Festa de la Infantesa serà el dia 3 de gener  amb la cavalcada on rebrem les Tres Magues de Gener. Aquesta cavalcada laica vol ser un complement a les festes d’hivern. Les Tres Magues, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, representen tres principis bàsics de la nostra manera de veure el món. Llibertat per poder expressar lliurement i críticament totes les idees; Igualtat de tots davant la llei i la Societat, per damunt de races creences i sexe; i Fraternitat per compartir amb tots aquells que ens necessiten totes les meravelles del nostre món.