Reunió de la Xarxa Internacional de Solidaritat Sindical i Lluita a Sao Paulo els dies 7, 8, 9 juny 2015

Segona reunió de la Xarxa Internacional de Solidaritat Sindical i Lluita de 7, 8 i 9 de juny de 2015, que va tenir lloc a Sao Paulo, Brasil.
La CNT-Solidarité Obrera estava present, així com la CGT espanyola, Confederació Intersindical espanyol, els STES espanyols, la Unió General de Treballadors Sahrauís, la Sindacato Intercategorial italiana Cobas, el Congrés de Sindicats d’Anglaterra, el Post Palestina Sindicat de Treballadors, la Gida Sanayii Iscileri Sendikasi turc, Socials Uniao 2 Imigrantes haitians, els sindicats colombians, argentins, peruans, xilens, paraguaians, veneçolana, mexicana, brasilera i … i Conlutas central sindical populars que ens van donar la benvinguda. Alguns partits polítics van estar presents (principalment d’Amèrica Llatina), però només en qualitat d’observadors.
La CSP-Conlutas ha obert la sessió amb un homenatge a Dirceu Travesso (1959-2014), militant que va morir. Després va recordar la història d’aquesta Xarxa, va fer el seu informe d’activitat i explicar la construcció i ús de la pàgina web de la Xarxa [1]. Llavors revisat el text de la declaració de la reunió del Brasil per a la seva aprovació definitiva. Després van seguir les intervencions de diverses delegacions.
A continuació, es passa als textos que s’havien proposat abans de la reunió:
Los capitalistas nos cuestan caro!: ¡autogestión obrera y social! 2015_-_5_-_31_-_projet_autogestion_-_cast.pdf
La igualdad entre mujeres y hombres: ¡un reto sindical!2015_-_5_-_17_-_projet_femmes_-_cast.pdf
(PDF – 211.3 KB)

Las migraciones, el empleo y el trabajo bajo el sistema capitalista2015_-_5_-_31_-_projet_-_migraciones_-_cast.pdf
(PDF – 236.6 KB)

Aquests temes es van discutir en tallers.

En resum, la reunió molt càlid, de vegades en moviment, que es va reafirmar el compromís de la solidaritat i l’internacionalisme.

La propera reunió es durà a terme, lògicament, a Espanya.Lloc de la Xarxa Internacional de Solidaritat de la Unió i de Lluites multilingües i acte: http://laboursolidarity.org/