Comunicat de CGT: Repudiem els assassinats comesos al local de Charlie-Hebdo i defensem la llibertat d’expressió

El primer és expressar la nostra ràbia, novament, davant d’un fet tan brutal com improcedent, inútil i, per a nosaltres, incomprensible. El segon expressar la solidaritat cap a tots i totes les periodistes que exerceixen el seu treball amb honestedat i defensant la llibertat de premsa i d’expressió.

Combatem els fanatismes religiosos, polítics i ideològics.

A la CGT respectem la llibertat de creences i, per tant, no podem compartir amb qui pretén eliminar la dels altres per mitjà de l’exercici de la força. Els fonamentalismes han demostrat, al llarg de la història, la seva perillositat per a la pròpia humanitat.

No acceptem l’estigmatització de col·lectius i apostem per la diversitat.

No podem assimilar les accions de persones embolicades en una bandera qualsevol com les accions de tots els que se senten identificats amb ella. Treballem perquè les persones visquem sense ser submisos a una sola bandera concreta i preferim l’arc de Sant Martí al drap monocolor. Hem d’aprendre a diferenciar conceptes com àrab, musulmà o islamista. Hem d’aprendre a acceptar-nos tots ia no rebutjar a ningú per formar part d’una etiqueta que col·loquem per identificar.

No hi ha morts de primera o de segona

La història de la humanitat, i la història actual inclosa, està plena d’inquisidors, de bandes mafioses, de dictadors, de tirans, de conqueridors, …

Les polítiques securitàries són part del procés opressor.

L’evolució històrica de l’armament i de les mesures centrals de control només demostra que cada vegada l’oponent s’adapta i obliga a seguir en la progressió de la violència. Per eficàcia i per ideologia considerem que les inversions multimilionàries en armes i sistemes de control haurien frenar i reemplaçar per polítiques de culturització, alimentació i redistribució de les riqueses i de béns primers.

Solidaritat permanent des de baix

CGT no participarà en el joc de les forces reaccionàries que utilitzen aquesta barbàrie per construir una societat cada vegada més repressiva i creant la falsa idea d’una unitat nacional que reuneix explotadors i explotats/es sota una mateixa bandera pàtria. Tampoc lluitarem per la llibertat i la igualtat al costat dels qui diàriament s’acrediten com a enemics / es de les mateixes.

Hem de gestionar les nostres vides i autogestionar els nostres processos col·lectius per a la construcció del món que volem, sense opressors/es.

Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT