Els comitès de remolcadors contra la liberalització del sector marítim

Els comitès d’empresa de les empreses que presten servei públic en el remolc portuari dels ports d’Algesires, Barcelona, València, Bilbao, Cadis, Sevilla, Cartagena, Les Palmes de Gran Canària, Tenerife i Castelló van constituir una plataforma durant una reunió a Madrid en defensa del sector. En aquesta cita van recollir firmes en contra de la  liberalització del sector que pretén la direcció general de Ports de l’Estat.

La plataforma va indicar en un comunicat que els representants es van reunir amb el president de Ports de l’Estat, José Llorca, al qual van lliurar les signatures i que, segons CGT, es va reafirmar en les seves pretensions liberalitzadores sense aportar tranquil · litat a les inquietuds dels treballadors del sector . Aquesta situació ha motivat la convocatòria d’una nova reunió perquè la plataforma determini quines accions portaran a terme.
El col · lectiu va voler alertar als professionals del remolc portuari, de salvament i de trànsit interior sobre la situació que s’acosta, que consideren alarmant. «De la reunió a Madrid sorgeix el compromís d’explicar a tots els companys dels ports de l’Estat de la situació a la qual es pot arribar amb l’arribada d’empreses i remolcadors amb banderes de conveniència i tripulacions precàries», ha indicat en un comunicat.

«Es lluités per defensar les condicions laborals dels treballadors en els nostres ports, per tal de salvaguardar les condicions de treball i la seguretat marítima», ha manifestat la plataforma.