Quatre-cents treballadors de Stadler es manifesten a València per un conveni digne

Al voltant de quatre-cents treballadors de Stadler de la planta d’Albuixech s’han manifestat avui pels carrers de València per reclamar millores en el conveni col·lectiu, com l’eliminació de diferències salarials entre els contractes nous i antics i no perllongar més la jornada laboral.

Els treballadors, que han portat una pancarta amb el lema «Per un conveni digne«, han sortit de la Plaça Amèrica, han passat per Navarro Reverter (Direcció general de Treball) i el carrer Colom (Delegació de Govern) i han conclòs la marxa enfront de l’Institut Lluís Vives.

La manifestació, convocada pel Comitè d’empresa (CCOO, UGT i CGT) ha comptat amb la participació d’uns 400 treballadors, la meitat de la plantilla, tot i que la resta està fora de conveni (són comandaments).

En un comunicat, el Comitè d’empresa denuncia que Stadler és una empresa amb beneficis que «emparant-se en la reforma laboral del PP, va utilitzar la passada crisi per baixar els seus costos laborals mitjançant l’increment de la jornada i creant uns salaris més baixos per als treballadors nous «.

«La direcció d’aquesta empresa, igual que estan fent els empresaris de tot el país, pretén mantenir les condicions sociolaborals i econòmiques dels treballadors que es van originar en la crisi, i crear un estat de rics i pobres, on els drets desapareguin, tornant a la situació de fa 30 anys «, segons recull l’escrit sobre la situació de la planta. A més de la manifestació, el Comitè d’empresa ha convocat per avui aturades de quatre hores per torn.

La planta de la companyia de disseny i fabricació de trens Stadler a Albuixech, que dóna feina a 900 professionals (d’ells gairebé 200 són enginyers dedicats a innovació i disseny), porta 120 anys fabricant trens, locomotores, tramvies i metres per al mercat nacional i internacional.