Home / Memoria / Presentacions de l’audiovisual «Stanbrook. La memòria viva»

Presentacions de l’audiovisual «Stanbrook. La memòria viva»

La Confederació General del Treball del País Valencià presenta «Stanbrook. La memòria viva» un reportatge audiovisual sobre l’Operació Stanbrook, el trajecte Alacant-Orà 2014 en homenatge a l’últim vaixell d’exiliats republicans que va eixir del port d’Alacant en 1939.

“Stanbrook. La memòria viva”
Un passatge per a la història

Reportatge produït per la CGT-PV i Pegatum Transmedia, realitzat durant el trajecte d’Alacant a Orà el passat mes de maig, coïncidint amb el 75 aniversari de l’episodi històric del carboner anglés.

La Comissió Stanbrook va organitzar aquest viatge en homenatge a aquelles persones que, al finalitzar la guerra civil, es van veure obligades a l’exili.

El capità d’aquest vaixell mercantil, Archibald Dickson, desobeïnt l’armador, va traslladar fins a Orà (Algèria) a més de 3.000 persones el 28 de març de 1939.

Com és sabut, partiren diversos vaixells, però el que fa diferent l’eixida de l’Stanbrook fou que va ser l’últim, el seu caràcter dramàtic i excessiu, que l’armada feixista va atacar-lo, i que poc després de la seua partida, la ciutat d’Alacant fou bombardejada.

En les presentacions, tindrà lloc un col·loqui i a continuació es projectarà el reportatge.

Dimecres 3 de desembre a les 19h en l’Aula Magna de la Nau. Universitat de València.

Divendres 5 de desembre a les 20h en el Club Información d’Alacant.

Secretaria Comunicació CGT-PV

Audio falca en Ràdio Klara

MP3 - 963.7 kB